SRBI PODRŽALI VUČIĆA: Postignuto jedinstvo srpskih partija u Srebrenici

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 07. 2024. u 05:00

POLITIČKE partije iz Srpske, i one iz vlasti i one iz opozicije, podržale su kandidata za načelnika Srebrenice Miloša Vučića, što je potvrđeno i na jučerašnjem sastanku u toj opštini. Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da je iskazana podrška Milošu Vučiću, zajedničkom srpskom kandidatu za načelnika srebreničke opštine na predstojećim lokalnim izborima, i naglasio da ono što izdvaja od drugih ovu malu sredinu jeste to da su u njoj prevaziđene političke razlike i iskazano jedinstvo o tom pitanju.

СРБИ ПОДРЖАЛИ ВУЧИЋА: Постигнуто јединство српских партија у Сребреници

Srebrenica sastanak Srba foto RTRS

- Postoje određene političke razlike među partnerima, pa čak i lične, i to ne treba kriti, ali ono što je vredno u Srebrenici, kao u malo kojoj sredini, jeste da Srbi ovde prevazilaze te animozitete i ujedinili su se oko zajedničkog kandidata - rekao je Dodik.

Napomenuo je da je očigledno da će se izbori u Srebrenici odvijati po tom nacionalnom principu i da će u tom pogledu i Bošnjaci stati nesumnjivo uz svog kandidata.

- Pozivamo tog nezavisnog kandidata, Srbina, da se ponaša odgovorno i da povuče svoju kandidaturu, i da Milošu Vučiću ostane neprikosnovena podrška srpske nacionalne zajednice ovde u Srebrenici - poručio je Dodik.

On je naveo da je na sastanku, kojem je prisustvovala i većina predstavnika lokalnih političkih organizacija, razgovarano kako obezbediti sigurnu pobedu zajedničkog srpskog kandidata na lokalnim izborima.

- Predstavnik SDS nije prisustvovao sastanku, ali ta stranka će takođe podržava kandidaturu Vučića - rekao je Dodik.

Saradnja

MILOŠ Vučić je zahvalio predsedniku RS jer je doprineo postizanju dogovora oko zajedničkog srpskog kandidata u toj lokalnoj zajednici. Zahvalio je i aktuelnom načeniku Srebrenice Mladenu Grujičiću koji je iskazao nesebičnu podršku.

- Tu se vidi njegova politička odgovornost. Pored svih animoziteta koji su neminovni na lokalnom nivou uspeli smo da postignemo dogovor - rekao je Vučić.

Istakao je da je dogovoreno kako učiniti vidljivu razliku u pogledu podrške srpskom kandidatu i zaključeno da je za to potrebno organizovati izborni štab, čiji će predsednik biti aktuelni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

- To govori o tome da mi ovde držimo do visokih ciljeva koji nas objedinjuju i čine nas kooperativnim u tom pogledu - naglasio je Dodik.

Dogovoreno je i da struktura vlasti nakon izbora bude takva da odgovara izbornom rezultatu političkih partija.

Dodik je uveren u pobedu Miloša Vučića zato što je reč o većem glasačkom telu.

- I naprosto, samo od mobilizacije tog glasačkog tela zavisi rezultat. I mi verujemo da će biti taj rezultat, odnosno potpuno smo sigurni da će biti u korist pobede Vučića - istakao je Dodik.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev