SARAJEVO HISTERIŠE ZBOG SRPSKE POLICIJE: Od najavljenog dolaska šestoro pripadnika MUP Srbije u Srpsku, Bošnjaci "prave skandal"

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 07. 2024. u 11:20

VELIKA histerija zavladala je u sarajevskoj političkoj čaršiji, a koju su predvodili SDA na čijem čelu je Bakir Izetbegović i Demokratski front Željka Komšića, zbog najavljenog dolaska šestoro policajaca iz Srbije u Banjaluku, Trebinje i Foču radi saradnje u turističkoj sezoni. Toliko mržnje su sasuli iz SDA i DF, nazivajući ovu saradnju i "velikosrpskim projektom i nacionalnom pretnjom za BiH".

САРАЈЕВО ХИСТЕРИШЕ  ЗБОГ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Од најављеног доласка шесторо припадника МУП Србије у Српску, Бошњаци праве скандал

Foto: Tanjug/AP

Nakon pretnji upućenih Srbiji i Srpskoj, reagovao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i poručio da srpski policajci neće biti upućeni u RS, imajući u vidu da bošnjački političari u BiH od toga prave političke spletke i pretnje.

- Policijska saradnja u turističkoj sezoni postoji u celom regionu više od 10 godina. MUP Srbije neće dozvoliti nikome da u ovome traži izgovore za sukobe i napade - rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan, izjavio je za Srnu da su sramni histerični komentari bošnjačkih političara jer takvu saradnju imaju sve zemlje regiona i šire. On je poručio onima koji su zadojeni mržnjom prema svemu što je srpsko da boravak službenika MUP Srbije neće dovesti u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, već to rade upravo oni. Karan je podsetio da će hrvatska policija ove godine imati 97 stranih policijskih službenika iz 19 zemalja, među kojima su i policajci iz Srbije, a u ovom projektu BiH učestvuje još od 2009:

- Bez oružja, u uniformama svoje policije rade u skladu s nalozima nadležnih rukovodilaca u policijskim upravama. Na taj način lokalnoj policiji pomažu u ostvarenju efikasne komunikacije sa stranim turistima, a samim time i razrešavanju mogućih konfliktnih situacija.

Isak: Neodgovorne izjave

MINISTAR unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak, koji je inače poznat po zapaljivim izjavama prema Srbiji i Srpskoj, ovog puta je kritikovao sarajevske političare i pozvao ih da ne dižu bespotrebno tenzije i ne stvaraju osećaj straha kod građana:

- Međupolicijska saradnja u turističkim sezonama odvija se u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i potpisanim sporazumima. Neodgovorno je i sramotno to predstavljati kao pokušaj agresije i stvarati sliku da šestoro policijskih službenika MUP Srbije koji dolaze kao ispomoć, predstavljaju nacionalnu pretnju BiH.

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Bih Nenad Nešić upitao je šta može promeniti šestoro ljudi bilo gde na svetu:

- Nažalost, SDA i DF lažnog Hrvata Željka Komšića i dalje žive u ratnim godinama i svuda vide imaginarne neprijatelje. MUP Srbije garant je mira i stabilnosti kako u Srbiji, tako i u regionu i sve naše bezbednosne agencije uspešno sarađuju.

Predsednik Narodne skupštine RS, Nenad Stevandić ocenio je da je u FBiH u toku "trka budala" i da se takmiče ko će dati zapaljiviju i gluplju izjavu.

- Umesto da pozovu policajce iz Turske ili bar sunarodnike iz Raške i uživaju sa njima. Mi iz Srpske zovemo najbliže i najdraže i drugima ne određujemo ko je to njima. Mržnja je slepa - napisao je Stevandić na društvenoj mreži "Iks".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!