DODIK: Za sada i zauvek imovina pripada Republici Srpskoj i FBiH

Novosti online

02. 08. 2024. u 18:00

VREME je da se stvari nazovu pravim imenom, ključno pitanje imovine u BiH nije ko je njen vlasnik, već ko bi trebalo da postane njen vlasnik, napisao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Iks nalogu.

ДОДИК: За сада и заувек имовина припада Републици Српској и ФБиХ

Foto: V. Tripić

Dodik je naglasio da "ne postoje nedoumice u vezi sa imovinom, ona pripada FBiH i Republici Srpskoj".

- I da se razumemo, za strance se ne radi o vlasništvu nad šumama i zemljištem. Potpuno je irelevantno onima koji su i te kako zainteresovani da li će šume seći Srbi, Bošnjaci ili Hrvati. Niko drugi neće doći. Jednako im je nevažno ko će orati, sijati ili na toj zemlji graditi hotele, apartmane, zgrade. Suština je u rudnim i mineralnim bogatstvima. Ne postoji nijedna domaća kompanija koja bi mogla da vrši eksploataciju tih sirovina - poručio je Dodik.

Dodik je naveo da "nije tajna da moćne kompanije iz Evrope, SAD, Kanade, Australije, Rusije, Kine pokazuju veliko interesovanje za ovdašnje prirodne resurse".

Dodik je istakao da "za sada i zauvek imovina pripada Republici Srpskoj i FBiH".

- Dakle, sporazum Republike Srpske i FBiH sve rešava. Zajednički nivo nema imovinu. Ako hoće da ima, neka kupi. Sporazum o sukcesiji nije jači od Ustava BiH - zaključio je Dodik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORALA DA SE BORI SA MUŠKARCEM NA OLIMPIJADI?! Svet je u šoku kroz šta je prošla Italijanka, slomljen joj nos, a sportu - srce (VIDEO)