Kompanija m:tel proslavila krsnu slavu u manastiru Lovnica (FOTO)

Promo

02. 08. 2024. u 19:47

KOMPANIJA m:tel je prije tri godine obnovila tradiciju proslave svoje krsne slave Svetog proroka Ilije, i to u manastirima širom Republike Srpske, što je prilika da se pomognu ova važna mjesta za cijeli srpski narod.

Компанија м:тел прославила крсну славу у манастиру Ловница (ФОТО)

Foto m:tel PR

Ove godine svoju krsnu slavu m:tel je proslavio u manastiru Lovnica, iz 13. vijeka, koji predstavlja jedan od najvrjednijih kulturnih spomenika koji datiraju iz doba Nemanjića.

Jelena Trivan, generalna direktorka m:tel-a, izrazila je zadovoljstvo što obilježavanje krsne slave ponovo živi u ovoj kompaniji, uručivši donaciju manastiru, kao odgovor na potrebe monahinja da obezbijede osnovne potrepštine i ogrjev za cijelu godinu. U svom obraćanju gostima i monasima, Trivan je istakla i važnost ovog svetog mjesta za Srpsku pravoslavnu crkvu, ali i za cjelokupni srpski narod.

-Danas smo želeli da budemo baš ovde, u manastiru iz doba Nemanjića, na čudotvornom mestu gde se čuda događaju, a molitve uslišuju. Želeli smo da dobijemo blagoslov od igumanije, blagoslov od Boga, ali i da pomognemo samom manastiru, jednom od najvećih kulturnih blaga koja Srpska ima, rekla je Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel, naglasivši da oni mogu da računaju na kompaniju m:tel za sve šta im treba.

Igumanija Jovana izrazila je zadovoljstvo što se velike kompanije poput m:tel-a brinu o manastirima, što čuvaju tradiciju, vjeru i istoriju. „Bog u određeno vrijeme šalje ljude poput vas da vrate dostojanstvo nekoj kompaniji, obnovivši proslavljanje krsne slave“, riječi su igumanije Jovane upućene generalnoj direktorki kompanije m:tel Jeleni Trivan.

Krsnoj slavi su prisustvovale brojne zvanice, a čestitke povodom obilježavanja slave rukovodstvu i zaposlenima kompanije m:tel uputio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i drugi zvaničnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE STANICE KARAVANA HUMANOSTI – VELIKA AKCIJA ZA POMOĆ ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA NASTAVLJENA U SMEDEREVU I KRALJEVU