PROFESORKA BACA KOPLJA: Banjalučanka Aleksandra Vesić prvakinja BiH u zahtevnoj atletskoj disciplini

Невена Бунић
Nevena Bunić

19. 08. 2024. u 07:15

ALEKSANDRA Vesić (31) iz Banjaluke višestruka je prvakinja BiH u bacanju koplja, a ujedno i profesor fizičkog vaspitanja u Tehničkoj školi u rodnom gradu.

ПРОФЕСОРКА БАЦА КОПЉА: Бањалучанка Александра Весић првакиња БиХ у захтевној атлетској дисциплини

Foto: Privatna arhiva

Medalje osvaja od malih nogu, a školovanje joj omogućio da životni poziv bude i najveća ljubav. Za "Novosti" je ispričala kako je počela da se bavi jednom tako zahtevnom disciplinom kao što je bacanje koplja.

- Zavolela sam sport kao devojčica. Prvi sportski koraci bili su u košarci, plesu i folkloru. U osnovnoj školi moj nastavnik izabrao me da predstavljam školu na MOI u atletici. Tada sam kući došla sa dve zlatne medalje i od tada mi je atletika sastavni deo života - rekla je Aleksandra.

Posle završene srednje Tehničke škole, upisala je Fakultet fizičkog vaspitanja u Banjaluci.

Od tada niže uspehe. Nedavno je osvojila prvo mesto na prvenstvu BiH u disciplini bacanja koplja, što joj je sedma titula prvaka BiH u seniorskoj kategoriji. Značajni rezultati su i učešće na Evropskim Olimpijskim igrama za mlade 2009. u Finskoj, zatim četvrto mesto na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji 2014. Tu je ekipno Evropsko atletsko prvenstvo u Azerbejdžanu 2015. gde je osvojila četvrto mesto i mnoga druga takmičenja.

Pored treninga i takmičenja, Aleksandra radi u Tehničkoj školi, gde mladima prenosi ljubav prema sportu.

Ima želju da nastupa

NAŠA sagovornica ističe da joj je porodica na prvom mestu, ali da ima želju da nastupa na međunarodnim takmičenjima pod okriljem Atletskog saveza BiH.

- Ukoliko dobijem poziv od AS BiH biće mi čast da predstavljam zemlju na međunardnom takmičenju - kađž Aleksandra Vesić.

- Kao đak i student prioritet su mi bili škola i fakultet, a atletika je bila hobi. Sada radim kao profesor, ali treninge ne zapostavljam, radim i sa rekreativcima u fitnes studiju. Želim da svoje znanje i iskustvo prenesem na decu u školi, da dam primer zdravog odrastanja kroz sport - kaže Aleksandra.

Poručuje mladima da se bave sportom, jer pored toga što je fizička aktivnost zdrava, omogućuje čoveku da bude srećniji.

- Fizička vežba je nezamenljiva kako u prevenciji tako i u lečenju raznih bolesti - kaže ova Banjalučanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)