NAPAD NA NOVITOVIĆA: Presrele ga nepoznate osobe i bejzbol palicama lupale automobil

Novosti online

07. 08. 2024. u 18:00

MILAN Novitović, vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" Srebrenica, napadnut je na izlazu sa auto-puta Banjaluka - Gradiška, u mestu Berek, kad su ga presrele nepoznate osobe i bejzbol palicama lupale po njegovom automobilu, dok neki mediji tvrde da je bilo i pucnjave.

НАПАД НА НОВИТОВИЋА: Пресреле га непознате особе и бејзбол палицама лупале аутомобил

Foto: Printskrin/RTRS

Prema pisanju ATV kaže se da je Novitović prijavio u PU Gradiška da su ga tokom vožnje napale dve nepoznate osobe koje su ga presrele vozilom na izlazu sa auto-puta.

- U prijavi je naveo da mu je jedna osoba bejbzbol palicom razbila staklo na automobilu, dok je druga osoba bila naoružana pištoljem kojim je takođe udarila u staklo - kaže izvor i tvrdi da pucnjave nije bilo.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Gradiška, Novitović nije povređen, a delo je okvalifikovano kao pokušaj ubistva. To se desilo u 14.50.

- Za napadačima se trenutno intenzivno traga, a policija je blokirala sve ključne tačke u Gradišci i okolini - saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Optužnica

REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv Milana Novitovića (54) zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio Civilnu zaštitu za oko 12.000 KM. U optužnici se navodi da je nezakonito omogućio prethodnom direktoru RUCZ Veseljku Elezu da tri meseca, po isteku mandata, prima direktorsku platu na osnovu čega mu je isplaćeno 12.036 KM. Ukoliko se dokaže krivica, Novitoviću preti kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Inače, Milan Novitović bio je ranije na čelu Republičke uprave civilne zaštite, a zatim je bio zamenik direktora ove institucije.

Njega je sa mesta zamenika direktora RUCZ razrešila Vlada Republike Srpske 30. maja ove godine zbog isteka vremena na koje je postavljen. Nakon razrešenja sa mesta zamenika direktora RUCZ, imenovan je na mesto v. d. direktora šumskog gazdinstva "Drina" Srebrenica, na čijem čelu se nalazi u ovom trenutku.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS, SRBIJA - SAD: Ovo je nemoguće!