UGLJEVIČKI KRAJ BEZ MINA: LJudi mogu da odahnu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 08. 2024. u 18:32

Područje opšine Ugljevik od danas je zvanično bez mina na radost svih naših stanovnika, poručio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić.

УГЉЕВИЧКИ КРАЈ БЕЗ МИНА: Људи могу да одахну

foto V mitrić

Periću je na današnjoj ceremoniji na Tursanovom brdu, područje opštine Ugljevik, uručen sertifikat od Centra za uklanjanje mina u BiH /BH MAC/ za izuzetan doprinos protivminskog delovanja u BiH.

- Ovo je izuzetno značajan projekat sa stanovišta bezbednosti ljudi  ovog  kraja za dalji razvoj i unapređenje života ovog područja-rekao je Perić i zahvalio predstavnicima ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH za finansijsku podršku ovom projektu za demoniranje svih pet opština regije Majevice u iznosu od 10 miliona evra.

Zamenik nemačkog ambasadora u BiH Bernard Abels nazvao je ovaj projekat izvarednim koji zajedno spaja pet opština i koji će imati uticaj na zajednički ekonomski razvoj.

- Dve opštine su iz Republike Srpske, Ugljevik i Lopare, i tri iz Federacije BiH, Teočak, Čelić i Sapna. Veoma smo ponosni što možemo da podržimo ovaj važan projekat za građane-rekao je Abels.

Direktor BH MAC Enis Horozović istakao je da je izuzetno pozitivna međuopštinska i međiuentitetska saradnja.

- Ovaj projekat je završen u opštini Ugljevik a ukupno u svih pet opština biće završen do polovine sljedeće godine i sav ovaj prostor će biti oslobođen od mina-rekao je Horozović.

Sekretar ministarstva Civilnih poslova u Savetu ministara BiH Biljana Čamur Veselinović rekla je da je ovo veliki rezultat za stanovnike ovog područja i za sve investitore koji žele da ulažu u turizam i ove divne predjele.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici OSCE-a, MAG-a, kao i načelnici opština Teočak, Čelić, Sapna i Lopare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U NEVERICI: Evo šta je uradio Srbin koga je Fudbalski savez Rusije angažovao za važan posao