POŽARI PONOVO BUKNULI: Na području NP "Sutjeska" i Bileće vetar raspirio vatru

Милена Грубор
Milena Grubor

15. 08. 2024. u 05:00

U NACIONALNOM parku "Sutjeska" ponovo je juče buknulo nakon što su helikopteri Helikopterskog servisa RS i MUP Srbije ugasili veliki požar na Tjentištu. Gašenje helikopterom onemogućava jak vetar koji duva 80 kilometara na čas i helikopteri iz Srpske i Srbije upućeni su na požarište u Bileći.

ПОЖАРИ ПОНОВО БУКНУЛИ:  На подручју НП Сутјеска и Билеће ветар распирио ватру

Foto RTRS

Domaćinstvima sela Krstače, Granica i Podgorje u Bileći danima preti opasnost od požara, koji se ponovo aktivirao nakon što je bio stavljen pod kontrolu.

Prema rečima komandira bilećkih vatrogasaca Radomira Radmilovića sada je bolja situacija sa požarima u Bileći, iako je jedan krak požara ponovo aktiviran kod Podgorja zbog vetra i visoke temperature vazduha.

- Vatra se približila i stambenim objektima u selu Simijova, ali se nadamo da ćemo taj deo požara uspeti da stavimo pod kontrolu - kazao je Radmilović.

Požar gase helikopteri Helikopterskog servisa Srpske i MUP Srbije.

Intervencije

OSIM požara u NP "Sutjeska" i Bileći, registrovano je 16 vatrogasnih intervencija, između ostalog, u Bijeljini, Berkovićima, Trebinju, Banjaluci, kao i na Palama i Sokocu, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Srpske.

- Neka vide zašto smo molili za pomoć iz Srbije. Molili smo jer oni imaju čime da rade i imaju iskusne pilote - istakao je direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić, izraživši zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivići Dačiću, predsedniku RS Miloradu Dodiku i premijeru Radovanu Viškoviću.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj