SRPSKI PILOTI DUPLO EFIKASNIJI U GAŠENJU POŽARA OD PILOTA IZ FEDERACIJE: Pripadnici Helikopterskog servisa Srpske na visini zadatka (VIDEO)

Novosti online

15. 08. 2024. u 20:56

SVEDOCI smo sve češćih aktivnih požara na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH. Na sreću svih, u ovim kriznim situacijama na raspolaganju su nam helikopteri za gašenje požara. Međutim, jasno je da pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske d‌eluju znatno brže i efikasnije u poređenju s helikopterima Oružanih snaga BiH.

СРПСКИ ПИЛОТИ ДУПЛО ЕФИКАСНИЈИ У  ГАШЕЊУ ПОЖАРА ОД ПИЛОТА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ: Припадници Хеликоптерског сервиса Српске на висини задатка (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama, može se vid‌eti kako pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske u dva navrata raspršuju vodu, dok helikopter Oružanih snaga BiH tek prikuplja vodu.

- Iako izražavamo neizmernu zahvalnost svim učesnicima u gašenju požara, činjenica je da Oružane snage BiH nemaju kapacitet da se adekvatno nose s ovakvim situacijama, onako kako to čine u Helikopterskom servisu Republike Srpske.

U ovim vanrednim okolnostima, nedopustivo je da političari poput Elmedina Konakovića i Zukana Heleza obmanjuju javnost tvrdnjama da su sve jedinice unutar BiH sposobne samostalno savladati ovakve izazove.

(Vrbasmedia)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)