TRADICIONALNE ULIČNE TRKE U UGLJEVIKU: Pobednici iz Apatina i Beograda

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 08. 2024. u 21:21

U Ugljeviku je održana Deveta Ulična atletska trka "Ugljevik 2024" na kojoj je pobednik u muškoj konkurenciji Đuro Borbelj iz Atletskog kluba "Apatin" (Srbija) a u ženskoj Slađana Stamenković iz Atletskog kluba "Crvena Zvezda" Beograd (Srbija).

ТРАДИЦИОНАЛНЕ УЛИЧНЕ ТРКЕ У УГЉЕВИКУ: Победници из Апатина и Београда

foto V Mitrić

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić otvorio je ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju rekavši da je bavljenje sportom lekovito za fizičko zdravlje a samo takmičenje uz to doprinosi stvaranju bistrijeg uma.

- Oba zadovoljstva su blagotvorna, dragocjena i važna i zato je opština Ugljevik redovno domaćin ovakvih i sličnih manifestacija kao rijetko gd‌je-rekao je Perić.

Načelnik Perić je ukazao da je, i upravo završena Olimpijada u Parizu, pokazala da je atletika sve popularniji i omiljeniji sport u svijetu a tako je i u ugljevičkom kraju.

- Opština Ugljevik će i dalje da podržava ovakve sportske svetkovine i da se zajedno radujemo ovolikom prisustvu mladih u sportu-rekao je Perić i dodelio najboljima takmičarima nagrade.

Tradicionalna Ulična atletska trka u Ugljeviku okupila je 550 takmičara među kojima najviše mladih i d‌jece školskog uzrasta.

Načelnik Perić je ukazao da je, i upravo završena Olimpijada u Parizu, pokazala da je atletika sve popularniji i omiljeniji sport u setu a tako je i u ugljevičkom kraju.

- Opština Ugljevik će i dalje da podržava ovakve sportske svetkovine i da se zajedno radujemo ovolikom prisustvu mladih u sportu-rekao je Perić i najboljim takmičarima dodelio nagrade.

U trkama za uzrast od tri do 7 godina učestvovalo je 250 mališana dok je u seniorskoj trci bilo 300 učesnika.

Ova sportska manifestacija počela je trkama za najmlađe u kategorijama tri, četiri i pet godina na 100 metara, zatim šest, sedam i osam godina na 200 metara, kao i trkama za uzrast devet i deset godina na dionici od 400 metara.

Organizator trke ultramaratonac Mladen Stevanović rekao je da je Ugljevik danas posebno lep te da takmičari dolaze iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

- Potrudili smo se da opravdamo očekivanja koja takmičari od nas imaju - rekao je Stevanović.

On je zahvalio učesnicima, volonterima i svima koji su podržali ovu sportsku manifestaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO