ZAPADNI DEO REPUBLIKE SRPSKE POGODILO JAKO NEVREME Padali dalekovodi, grom pogodio kuću

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 08. 2024. u 12:02

Jako nevreme koje je zahvatilo Zapadni deo Republike Srpske porušilo je dalekovode na području opštine Petrovo, a grom je udario jednu privatnu kuću u Čelincu i zapalio je. Osim obaranja dalekovoda u Petrovu, bez struje su ostala i pojedina dobojska naselja, a na magistralnom putu Zenica-Doboj porušena su stabla.

ЗАПАДНИ ДЕО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОГОДИЛО ЈАКО НЕВРЕМЕ   Падали далеководи, гром погодио кућу

Foto Lj. Đ.

Načelnik Opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da su iz "Elektro-Doboja" obavešteni da su pala tri dalekovodna stuba koja struju distribuiraju ka Petrovu, kao i da su vetar i oborena stabla oštetili niskonaponsku mrežu u ovoj opštini.

- Usled jakog vetra na Lužnjaku otkinut je limeni krov sa objekta svlačionice Fudbalskog kluba Ozren, koji je oštetio privatni stambeni objekat i presekao i električni vod, naveo je Petković.

On je dodao i da je nevreme praćeno jakom kišom i vetrom oštetilo crep na kućama i objektima. Prema njegovim rečima, radi se na otklanjanju problema sa dalekovodima.

Grom koji je udario u porodičnu kuću u Čelincu izazvao je požar na tom stambenom objektu i stvorio veliku materijalnu štetu.

Vatra je zahvatila krovnu konstrukciju, pa je izgorelo potkrovlje kuće. Da bi požar što pre bio ugašen, kolegama iz Čelinca stigli su u pomoć vatrogasci iz Laktaša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAGANA MIĆALOVIĆ U SUZAMA: Glumica briznula u plač - Bliži se kraj ovom haosu (FOTO)