POSLE OBRAČUNA POLICIJE I MIGRANTA: Nađena zolja, tromblonske mine i veća količina ručnog naoružanja i bombi prilikom uviđaja kod Nevesinja

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 08. 2024. u 18:08

NEPOZNATO lice ispalilo je više hitaca u pravcu policije i meštana u selu Zovi Do, u opštini Nevesinje, i aktiviralo dve ručne bombe, konstatovano je uviđajem koji su izvršili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i pripadnici trebinjske Policijske uprave, a prilikom kojeg je nađena i veća količina naoružanja.

ПОСЛЕ ОБРАЧУНА ПОЛИЦИЈЕ И МИГРАНТА: Нађена зоља, тромблонске мине и већа количина ручног наоружања и бомби приликом увиђаја код Невесиња

Foto: RTRS

-Na licu jesta je zatečeno beživotno telo nepoznatog lica s obzirom na to da nisu nađena lična dokumenta. U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač `zolja`, dve tromblonske mine, ručna bomba, poluautomatska puška, vojnička puška `M-48`, kao i više komada municije,navedeno je na sajtu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

U saopštenju se dodaje i da je uviđajem konstatovano da je nepoznato lice ispalilo više hitaca u pravcu policijskih službenika i meštana sela Zovi Do, kao i da je aktiviralo dve ručne bombe.

Iz Tužilaštva su dodali da su prilikom pregleda tela nastradalog lica uočene povrede koje potiču od eksplozivne naprave koju je to lice aktiviralo.

-Telo nastradalog prebačeno je u prosekturu Trebinje, gde će sutra po naredbi Tužilaštva biti izvršena obdukcija i uzet DNK uzorak radi utvrđivanja identiteta nastradalog. Istakli su da je uviđajem konstatovano i da je nepoznato lice duži period boravilo u navedenoj kući, s obzirom na to da su na licu mesta pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih dela krađa na štetu meštana sela na području opštine Berkovići u proteklom periodu. Dežurni tužilac je naložio službenicima Policijske uprave Trebinje da izvrše i druge operativne provere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj, napominje se u saopštenju.

Uviđaj je izvršen nakon jučerašnjeg događaja, kada je za sada nepoznato lice aktiviralo eksplozivne naprave i ispalilo više hitaca u pravcu meštana i policijskih službenika, a koje je sinoć oko 23 časa lišeno života, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, prenosi RTRS.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!