POČELI 26. “SUSRETI MLADIH REPUBLIKE SRPSKE”: Edukacija uz druženje i zabavu

D.Curać

27. 08. 2024. u 20:00

PRIGODNOM svečanošću u amfiteataru Hercegovačke Gračanice u Trebinju su počeli 26. "Susreti mladih Republike Srpske", na kojima će učestvati oko 200 mladih ljudi iz cele Srpske.

ПОЧЕЛИ 26. “СУСРЕТИ МЛАДИХ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ”: Едукација уз дружење и забаву

Foto SRNA

Dijana Gašić, predsednik Omladinskog saveta RS je istakla da će do 29. avgusta za učesnike susreta biti priređeni različiti edukativni i sportsko-zabavni sadržaji.

- Cilj je da podstaknemo mlade iz Srpske na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje. Narednih dana oko 200 mladih će prodefilovati ulicama Trebinja, a učestvovaće i u nizu edukativnih, ekoloških i sportskih radionica - rekla je Gašićeva.

Među učesnicima ovogodišnjih "Susreta mladih" je i Sara Milošević iz Banjaluke.

- Prvi put učestvujem i uključeni smo u mnogim aktivnostima, družimo se i sviđa mi se Trebinje. Ovo je značajna manifestacija za mlade - istakla je Miloševićeva.

Otvarajući ovu manifestaciju Selma Čabrić, ministar omladine i sporta RS je istakla da će se mladi iz svih delova Srpske okupiti sa ciljem njihovog povezivanja i razmene iskustava iz raznih oblasti.

- U ovogodišnjim susretima učestvuje blizu 200 mladih koji su ušli u uži izbor. Hvala Gradu Trebinju što je ove godine domaćin susreta - rekla je Selma Čabrić.

Sonja Davidović, savetnik predsednika Srpske je istakla da su mladi najveći resurs i potencijal svakog, pa i našeg društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Rusi prodiru u Selidovo, odbrana VSU se raspada; Sirski - Plan nije uspeo, Rusi poslali 30.000 vojnika u Krusk (VIDEO/FOTO)