AKCIJA POLICIJE U SRPSKOJ: Uhapšen bivši direktor JP ''Šume Srpske'', jedna osoba u bekstvu

Novosti online

26. 08. 2024. u 15:14

S. G., bivši v. d. direktora JP "Šume Srpske", uhapšen je u akciji policije, dok se S. B., direktor Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac, nalazi u bekstvu i za njim se intenzivno traga.

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У СРПСКОЈ: Ухапшен бивши директор ЈП Шуме Српске, једна особа у бекству

Foto: V. M.

Kako navodi ATV, osim S. G., uhapšene su još tri osobe.

- Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu obaveštava javnost da se od jutarnjih sati 26. 8. 2024. godine po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu vrše pretresi na više lokacija, i to na području opštine Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad. Pretresi se vrše u sklopu istrage Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, a koja se odnosi na nezakonita postupanja odgovornih lica Šuma Republike Srpske, Šumskog gazdinstva „Romanija“ Sokolac, Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ Rogatica, Šumskog gazdinstva „Visočnik“ Han Pijesak i Šumskog gazdinstva „Panos“ Višegrad -  navodi se u saopštenju.

- Osumnjičena lica se terete da su tokom 2020. godine na području opštine Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, i to G. S. kao v. d. direktora Šume Republike Srpske, B. S. kao v. d. direktora ŠG „Romanija“ Sokolac, L. M. kao v. d. direktora ŠG „Sjemeć“ Rogatica, G. J. kao v. d. direktora ŠG „Visočnik“ Han Pijesak i Č. L. kao v. d. direktora ŠG „Panos „Višegrad, iskoristili svoj službeni položaj i ovlašćenja kojom prilikom su naneli štetu budžetu Republike Srpske i to na način da su svesno kršili Zakon o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, zloupotrebivši hitnost navedenu u Naredbi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, iako su znali da opštine Sokolac, Višegrad, Han Pijesak i Rogatica nisu proglasile elementarnu nepogodu, te su iskoristili okolnosti proglašenja pandemije "kovid 19“, koja je od strane Svetske zdravstvene organizacije proglašena na globalnom nivou. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su prilikom izvršavanja Naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu lišili slobode četiri lica sa inicijalima G. S., L. M., G. J. i Č. L., dok je lice sa inicijalima B. S. izbeglo lišenje slobode i za kojim se trenutno intenzivno traga - navode iz OJT Istočno Sarajevo.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA U RS: Uhapšeno 19 osoba, zaplenjeno 400 kilograma droge

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!