DODIK O NAPADIMA FEDERALNIH MEDIJA PROTIV LIDERA SRBIJE I SRPSKE: Organizovana hajka izraz je nemoći

Novosti online

26. 08. 2024. u 20:11

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je organizovana hajka koju vode pojedini federalni mediji BiH protiv srpskih predstavnika iz Srbije i Srpske izraz nemoći njihovih nalogodavaca.

ДОДИК О НАПАДИМА ФЕДЕРАЛНИХ МЕДИЈА ПРОТИВ ЛИДЕРА СРБИЈЕ И СРПСКЕ: Организована хајка израз је немоћи

Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP


Dodik je rekao u intervjuu za Srnu da će se zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem angažovati da jedinstvo srpskog naroda bude još vidljivije. 

- Srbija je danas jaka i moćna, i pruža podršku i BiH, ali Bošnjaci zbog svoje mržnje nisu u stanju da to vide i tako pokazuju svu svoju ostrašćenost... Posebno je važno da će na sve podvale i podmetanja o Srpskoj biti i reakcija iz Srbije. To su sve rezultatati naših zajedničkih aktivnosti i deo ciljeva koje planiramo realizovati - naveo je Dodik.

Odnosi Srpske i Srbije su najbolji do sada i to je ono što smeta pojedinim portalima koji promovišu Stranku demokratske akcije (SDA), rekao je Dodik na pitanje da prokomentariše organizovanu hajku koju vode federalni mediji protiv Srpske i Srbije, odnosno srpskih lidera Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.
       

Dodik je rekao da srpski narod nikada nije bio ujedinjen kao sada, ističući da je ponosan što pripada generaciji političara koja je tome doprinela.
         

- Zajedno sa predsednikom (Srbije Aleksandrom) Vučićem uradiću da to jedinstvo srpskog naroda bude još vidljivije...Ta hajka se održava kroz medije gde se nastoji stvoriti slika o tome da je problem onaj ko nudi pomoć i ko poštuje međunarodno pravo i međunarodne sporazume - istakao je Dodik.

         

On je ukazao da Bošnjaci moraju da shvate da ta "politika licemerja i mržnje" nikome ne donosi ništa dobro i da se okrenu evropskom putu, kojeg nema, kako je rekao, bez saradnje sa Srbijom i drugim zemljama u regionu.
         

- Mržnjom usmerenom prema Srbiji i stalnim napadima na sve što je srpsko, oni negiraju evropske integracije - konstatovao je Dodik.

Komentarišući izjavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za javnu i kulturnu diplomatiju Arnoa Gujona da će medijski timovi koje će do kraja godine formirati Srbija kako bi reagovali na lažne vesti u toj zemlji, reagovati i na laži o Republici Srpskoj, Dodik je pozdravio tu odluku, naglasivši da su Srbi danas, kao i godinama ranije izloženi stalnim napadima i antisrpskoj propagandi.
         

- Republika Srbija i Republika Srpska danas mogu da daju odgovore na te napade i bitno je da se učini sve da se dezinformacije zaustave, da se naš glas i naš stav čuju. Posebno je važno da će na sve podvale i podmetanja o Srpskoj biti i reakcija iz Srbije. To su sve rezultatati naših zajedničkih aktivnosti i deo ciljeva koje planiramo realizovati- istakao je još jednom Dodik.
           

Na pitanje da prokomentariše izjavu ministra transporta i komunikacija u Savetu ministara BiH Edina Forte koji je rekao da BiH treba svim silama gurati u EU, Dodik je ocenio da je dobro čuti da ima volje među Bošnjacima da nastave evropski put, ali da se, dok god napadaju Srpsku ne može verovati u ozbiljnost njihovih namera da se ubrza proces ka EU.

           

Na pitanje da prokomentariše pisanje federalnih medija da je u članku enciklopedije Britanika umesto reči "genocid" korišćen termin masakr u kontekstu događaja u Srebrenici 1995. godine, što je izazvalo niz reagovanja iz bošnjačkog političkog kruga i udruženja porodica nastaradlih, Dodik je odgovorio da je to dokaz više da rezolucija o Srebrenici, koja je nastala jednostranom akcijom Bošnjaka i čiji je cilj bio da etiketira Srbe kao genocidne, nije postigla efekat koji su Bošnjaci želeli, kao i da je veći deo sveta shvatio o čemu je reč.
 

Dodik  je rekao da zbog toga ne čudi objava enciklopedije Britanika o Srebrenici koja je razbesnila Sarajevo, napominjući da je već krenula organizovana hajka Bošnjaka i slanje pisama kojim pokušavaju da vrše pritisak i plasiraju nove neistine.
           

- Činjenice su da se u Srebrenici desio zločin i da nije bilo nikakvog genocida i to veliki deo sveta zna i razume. To je i ono što su potvrdila neka od najznačajnijih imena u oblasti istraživanja holokausta. Jasno je da mnogima odgovara da Srbi budu predstavljeni kao zločinci i da nas takvim predstavaljaju baš oni koji su nad Srbima počinili genocid, ali ni njihova laž ne može da traje večno - istakao je Dodik.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu