DODIK: Konaković i Severina bi jedno drugom trebalo da pevaju "Virujen u te"

Tanjug

27. 08. 2024. u 09:35

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik odgovorio je ministru spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedinu Konakoviću na tvrdnju da je hrvatska pevačica Severina zadržana na granici sa Srbijom samo zato što je "govorila istinu o Srebrenici", porukom da bi Konaković i Severina jedno drugom trebalo da pevaju "Virujen u te".

ДОДИК: Конаковић и Северина би једно другом требало да певају Вирујен у те

Foto: AP Photo/Armin Durgut

Dodik je za Konakovića rekao da sve više lici na estradnog menadžera, a sve manje na političara i da je komentarom o zadržavanju hrvatske pevačice na granici Srbije, kako je naveo, Konaković "pao na niske granie ako je za njega Severina oličenje istine".  "

Ako je pevaljka Severina, koja je slavu stekla u Srbiji, za njega etalon moralnosti i oličenje istine, pao je na niske grane. Istina, slični se sličnima raduju", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.  

Razume, kaže Dodik, da je Srbija opsesija za Konakovića i ističe da mu tu ne može pomoći.

- U svom očaju, Dino Konaković bi verovatno stao i na stranu (Marka Perkovića) Tompsona, samo zato što je reč o nekome ko seje mržnju protiv Srba. Zato neka Dino i Severina pevaju jedno drugom "Virujen u te" - naveo je Dodik.  

Severina je juče zadržana na granici sa Srbijom oko sat i po vremena, a posle provera dozvoljeno joj je da uđe u zemlju, što je mnogima, pa i Konakoviću bila inspiracija da kaže nešto protiv Srbije i Srba.

On je, naime, na platformi Iks napisao da Srbija javnim ličnostima iz BiH i Hrvatske ograničava kretanje "samo zato što govore istinu o Srebrenici".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Pogođen aerodrom i skladišta NATO municije, objavljena i velika ruska pobeda posle duge borbe