NADMETANJE 50 EKIPA: U parku Banje Dvorovi održan još jedan "Zlatni kotlić Semberije"

B.Milošević

29. 08. 2024. u 05:00

TRADICIONALNA turističko-gastronomska manifestacija "Zlatni kotlić Semberije", i ove godine je organizovana u parku Banje Dvorovi kod Bijeljine, uz učešće oko 50 takmičarskih ekipa, koje su se nadmetale u spremanju najukusnije riblje čorbe. Najbolju riblju čorbu zapržila je ekipa "Čardačina".

НАДМЕТАЊЕ 50 ЕКИПА: У парку Бање Дворови одржан још један Златни котлић Семберије

Foto: B. Milošević

Uprkos visokoj temperaturi vazduha od jutarnjih sati, i rasplamsalim vatrama, bila je ovo još jedna lepa prilika za druženje Semberaca, Sremaca, Majevičana i Mačvana.

- Imamo takmičare iz Višnjićeva, Mrčajevaca, Morovića, Brčkog, Ugljevika, Laćarka, Semberije, ali i goste iz Austrije, Švedske, Slovenije i Nemačke - kaže Dragan Tešić iz Turističke organizacije Bijeljine.

On podseća da je "Zlatni kotlić" godinama unazad, jedna od najposećenijih turističkih manifestacija u Semberiji.

- Stanujemo u blizini banje, a imamo i goste iz Beograda, pa smo odlučili da zajednički pripremimo ukusnu riblju čorbu - kaže Gordana Šućur iz Dvorova.

Specijalna nagrada

U VEČERNjIM satima žiri je proglasio najbolje i najukusnije riblje čorbe, i pobednika ovogodišnjeg "Zlatnog kotlića Semberije". Pored prvog mesta koje je osvojila "Čardačin", druga pozicija pripala je ekipi "Kojčinovca", a treće mesto zauzela ekipa "Front" iz Bijeljine.

Specijalna nagrada, kao jedinoj ženskoj takmičarskoj ekipi, pripala je Udruženju žena "Beli anđeo" iz Dvorova.

Ekipa iz Laćarka priprema riblju čorbu po svom starom receptu.

- Koristimo više vrsta rečne ribe, puno povrća i začina. Čorbu kuvamo na laganoj vatri oko pet sati, i uvek spremimo odličnu čorbu koju posetioci pojedu sa uživanjem - kaže Darko Mikuš iz Laćarka.

Radinka Todić, predsednica Udruženja žena "Beli anđeo" iz Dvorova, podseća da žene iz udruženja svake godine učestvuju na "Zlatnom kotliću Semberije".

- Prošle godine smo osvojile drugo mesto, stalno nam izmiče prva nagrada. Izgleda da su muškarci, ipak bolji od nas žena u spremanju riblje čorbe - kaže Radinka Todić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAMIONI S NOVCEM KREĆU NA MARAKANU! Crvena zvezda obezbedila neverovatnu zaradu zbog plasmana u Ligu šampiona!