U TREBINJSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA ZADOVOLJNI UPISOM U klupama 306 prvačića

D.Curać

05. 09. 2024. u 06:45

U OVOJ školskoj godini u Trebinju je upisano ukupno 306 prvačića, osam više nego lane. Najveći porast broja učenika prvih razreda je u OŠ "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" u Gorici, gde je upisano 86 učenika prvih razreda - 15 više nego prošle godine.

У ТРЕБИЊСКИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА ЗАДОВОЉНИ УПИСОМ У клупама 306 првачића

D. Curać

- Nakon 13 godina imaćemo ponovo četiri odeljenja prvačića - rekao je direktor OŠ "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" Milorad Nadaždin.

Porast novoupisanih prvačića zabeležen je i u OŠ "Vuk Karadžić" u naselju Police, u koju su upisana 103 učenika prvih razreda, 10 učenika više nego lani.

- I ove godine biće formirana četiri odeljenja. U centralnu školu upisano je 100 prvačića, a tri - u područnom odeljenju Petrovo Polje - rekao je direktor OŠ u Policama Aleksandar Vukanović.

Ove školske godine u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Bregovima upisano je 117 đaka prvaka, 17 učenika manje nego prošle godine, a biće formirano pet odeljenja.

Renoviranje

MIRKO Ćurić, gradonačelnik Trebinja, izjavio je da je u OŠ "Vuk Karadžić" završen lift za potrebe učenika sa otežanim kretanjem, a tokom raspusta renovirana je i škola u Dražinom dolu. U narednom periodu biće izgrađen lift i u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

- U matičnoj školi upisano je 112 prvačića, što je za 10 učenika manje u odnosu na prethodnu godinu. Najveći pad broja prvačića je u područnom odeljenju škole u Dražin Dolu, gde je ove godine upisan samo jedan učenik, u odnosu na prošlogodišnjih pet. I na Ljubomiru je ove godine takođe upisan jedan učenik, a u Lastvi - tri đaka prvaka - istakao je Dejan Škrivan, direktor te obrazovne ustanove.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...