AMADEA SARA TOMIĆ NA ČELU DEČJE AMBASADE "MEĐAŠI": Akcijama zna put

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

30. 08. 2024. u 09:25

DEČIJA ambasada Međaši, osnovana pre 33 leta da štiti decu cele planete, dobila je novog čelnika.Dužnost generalnog sekretara DA čije je sedište u Međašima, kod Bijeljine povereno je mladoj intelektualki iz Sarajeva, ali odavno prekaljenog aktivistkinji ove humanitarne organizacije. Ona dolazi na mesto Dušana Tomića koji je i osnivač DA i proglašen je od OUN za humanistu sveta.

АМАДЕА САРА ТОМИЋ НА ЧЕЛУ ДЕЧЈЕ АМБАСАДЕ МЕЂАШИ: Акцијама зна пут

foto v mitrić

- Kad su mnogi otimali, moj otac Mika je DA u Mađarima poklonio zemlju na kojoj je sve u znaku slova M, med, mleko,mir, milina... Evo sada Sare na čelu ambasade što nije ni lako, ali oni koji su je predložili znaju da ima i znanje, i umeće i volju da obavlja ovu dužnost.

"DA Međaši" sutra na Drini organizuje tradicionalne Dane dečjeg ribolova, gde će da se okupe mladi ribolovci iz svih nekadašnjih republika SFRJ, danas država.

Na predlog članova Konzulata DA u Runjanima ustanovljena je nagrada za pesmu o vodi i ribi Dušica Tomić, koja nosi ime o rano preminulog sjajnoj pesnikinji, koja je zračila ljubav svakog trena i ostavila neizbrisiv trag u DA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAČUNICA! Evo koliko bodova treba Crvena zvezda da osvoji da bi prošla u nokaut fazu nove UEFA Lige šampiona!