DODIK: Vlada Srpske ostvarila rezultate daleko veće od očekivanih

Novosti online

03. 09. 2024. u 16:57

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da je Vlada Republike Srpske u aktuelnom mandatu uspela da postigne rezultate daleko veće od očekivanih, imajući u vidu otežane okolnosti, istakao da se sve budžetske obaveze isplaćuju redovno i da se nastavlja sa investiranjem u infrastrukturne projekte.

ДОДИК: Влада Српске остварила резултате далеко веће од очекиваних

Foto: AP Photo/Armin Durgut

On je naveo da je Vlada Srpske omogućila pozitivne ekonomske efekte, koji se ogledaju i kroz investicije.

- Vlada radi na infrastrukturnim i ostalim projektima jednako predano i pored zastoja i ograničenja kojih smo svedoci, te nalazimo određene alternative i obezbeđujemo da ta sredstva idu dalje - rekao je Dodik novinarima nakon sastanka Izvršnog komiteta i Predsedništva SNSD.

On je dodao da je Vlada Srpske posredstvom inovacija obezbedila uređenje fiskalnog sistema.

Dodik je podsetio da je u proteklom periodu obezbeđeno povećanje minimalne plate na 900 KM što smatra opravdanom akcijom koja je omogućila povećanje doprinosa i stabilizaciju fondova.

- Vlada je nastavila da stabilizuje ekonomsko-socijalni sektor. Vlada bitno utiče i na situaciju stabilnih političkih odnosa. Upućena je na borbu protiv kriminala i korupcije - rekao je Dodik, prenela je Srna.

Zaključio je da je zahvaljujući Vladi danas Republika Srpska jedna od najbezjednijih destinacija, a Banjaluka, kao njen glavni grad, lišen je organizovanih kriminalnih grupa, što je obeležje skoro svakog glavnog grada.

BONUS VIDEO: DODIK PORUČIO: Bez snažne Srbije, koju vodi Vučić, nema ni opstanka RS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODŽER FEDERER GRMI NA ATP ZBOG JANIKA SINERA! Ovaj skandal mora da se ispita!