PREDSTAVNICI CRVENIH KRSTOVA KOSOVA I METOHIJE, VOJVODINE I SRPSKE U TREBINJU: Bolja saradnja za humanitarni rad

D.Curać

11. 09. 2024. u 05:00

PREDSTAVNICI Crvenog krsta sa KiM i iz Vojvodine, iz Srbije, i Crvenog krsta RS sastali su se u Trebinju sa ciljem uspostavljanja još bolje međusobne saradnje. Kako su naveli, Trebinje je izabrano jer ta lokalna zajednica godinama podržava tu humanitarnu organizaciju.

ПРЕДСТАВНИЦИ ЦРВЕНИХ КРСТОВА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, ВОЈВОДИНЕ И СРПСКЕ У ТРЕБИЊУ:  Боља сарадња за хуманитарни рад

foto Grad Trebinje

- Želimo da programske aktivnosti dovedemo na najveći nivo i da Crveni krst odgovori na sve izazove - rekao je Rajko Lazić, generalni sekretar CK RS.

Vojin Drobnjaković, sekretar Crvenog krsta KiM, kaže da je ovo bio sastanak povodom saradnje, koja će se ostvariti u budućem periodu.

- Radimo sve što je u mandatu Crvenog krsta, pristupamo ljudima u stanju potrebe. Naravno, nama je teže nego ostalima, politika se i na naš rad reflektuje ali ne odustajemo - istakao je Drobnjaković.

Posebna snaga Crvenog krsta je volonterizam, a samo u Vojvodini kažu da ima 5.000 volontera.

Mladi žele da volontiraju

KADA je u pitanju Crveni krst Trebinje, ta humanitarna organizacija je prisutna svuda gde je potrebna, od dobrovoljnog davanja krvi do pomoći starijima. Mladi žele da volontiraju. Svima izlaze u susret, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je upriličio sastanak sa ovom delegacijom.

- Imamo iste ciljeve, potrebe, mi moramo da obrazujemo volontere za sve nepredviđene situacije. Članovi Crvenog krsta rade težak posao. Mi u Vojvodini imamo pet hiljada volontera koji su edukovani iz svih oblasti delovanja - naglasio je Boško Mitašinović, sekretar Crvenog krsta Vojvodine.

Domaćin sastanka i sekretar GO Crvenog krsta Trebinje Miodrag Batinić istakao je da u ovoj organizaciji uvek imaju aktivnosti koje su od velike pomoći lokalnim zajednicama.

- Crveni krst je uvek bio od pomoći u najrazličitijim situacijama, ima dugu tradiciju pomaganja drugima, više od 100 godina. Kada je mirno vreme, vraćamo se preventivnim aktivnostima, od davanja krvi, predavanja i borbe protiv tuberkuloze, side, pomoći starijima i tako dalje. Nadam se da ćemo spremno odgovoriti na sve zadatke - kaže Batinić.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU