DODIK: Mi prelaz Karakaj doživljavamo kao administrativni

Novosti online

06. 09. 2024. u 11:12

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na graničnom prelazu Karakaj, kod Malog Zvornika, da se ovaj prelaz u Srpskoj doživljava kao administrativni, a ne kao granica.

ДОДИК: Ми прелаз Каракај доживљавамо као административни

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Dodik je tokom obilaska ovog prelaza sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, novinarima rekao da je ideja Republike Srpske da ova komunikacija bude u suštini nešto što spaja jedan narod sa obe strane Drine.

„Mi ovo doživljavamo kao administrativni prelaz. Namera nam je da se od ovog prostora napravi tampon zona i sada je na nama i budućim generacijama da napravimo novu istorijsku činjenicu, da je to u suštini komunikacija koja spaja jedan narod sa obe strane Drine“, rekao je Dodik.

On je još jednom zahvalio predsedniku Vučiću, njegovom timu i Vladi Srbije zato što su usmereni na izgradnju komunikacija, mosta na Drini i prilazne puteve.

I na Republici Srpskoj je, kazao je, obaveza da rekonstruiše puteve sa namerom da bitno poboljšamo tu komunikaciju.

„O svemu najbolje govori statistika, na ovom mostu dan pre njegovog zatvaranja bilo je registrovano 150 kamiona koji su prešli, to govori da moramo zajedno da učinimo sve da komunikacija bude brža“, rekao je Dodik.

Govoreći o prethodnoj vlasti u Srbiji, Dodik je rekao da su oni imali priliku, ali da nisu učinili ništa.

„Ja sam bio predsednik Vlade Srpske tada i sve se zasnivalo na verbalnoj ljubavi. U to vreme nisu smeli ni da dođu u Banjaluku, dok prvo ne odu u Sarajevo. To je bila jedna dodvornička priča“, jasan je Dodik.

Istakao je da na ovom prelazu mnogo Bošnjaka prelazi u Srbiju, idu za Beograd, leče se i tu nema nikakvih zabrana.

Dodao je i da nekima smeta činjenica da je istorijski gledano tuzlanski region uvek gravitirao ka Beogradu i to je pokušano da se spreči.

Ljudima, ističe, treba dati mogućnost da sigurno stignu tamo gde su pošli.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...