BIVŠI MINISTAR PROSVETE RS PONOVO PRED SUDOM: Ukinuta osuđujuća presuda Nenadu Suziću

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 09. 2024. u 20:36

VRHOVNI sud Republike Srpske ukinuo je osuđujuću presudu Nenadu Suziću (74), bivšem ministru prosvete Republike Srpske i profesoru Univerziteta u Banjaluci, kojom je bio osuđen na devet godina zatvora zbog obljube nad detetom mlađim od 15 godina.

БИВШИ МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ РС ПОНОВО ПРЕД СУДОМ: Укинута осуђујућа пресуда Ненаду Сузићу

Foto D. Pozderović

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović rekla je da je presuda ukinuta nakon što je sudsko veće uvažilo žalbu odbrane.

- Uvažavaju se žalbe optuženog Nenada Suzića i njegovog branioca, ukida presuda Okružnog suda u Banjaluci od 25. januara 2021. godine i predmet se vraća istom sudu na ponovno suđenje - rekla je Despotovićeva.

Podsetimo, odbrana se žalila zbog bitnih povreda krivičnog postupka, i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u prvostepenoj presudi.

Ukinuto presudom Suzić je bio osuđen na devet godina zatvora zbog obljube, a izrečena je i bezbednosna mera zabrane vršenja delatnosti ili dužnosti profesora pri čijem se obavljanju ostvaruje neposredan kontakt s decom. Takođe, izrečena mu je i zabrana komunikacije sa žrtvom, i da joj se približava na udaljenosti od 50 metara.

Devojčici govorio da ćuti!

NENAD Suzić je uhapšen 5. juna 2019, nakon što su se roditelji tada 14-godišnje žrtve obratili policiji. Slučaj je prijavljen nedugo nakon nemilog događaja, kada je uznemirena devojčica roditeljima ispričala da ju je Suzić, koji im je komšija i dobro ga poznaju, napastvovao, odnosno pipkao po intimnim delovima tela. U istrazi stoji da je Suzić devojčici govorio da o tome nikome ne sme pričati i da će to ostati njihova tajna. Suzić je negirao te optužbe.

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnosti i detalji presude, ali i optužnice nisu saopšteni. Suzić je u pritvoru proveo šest meseci, a tokom postupka se branio sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period