SAHRANA U SREDU: Preminula profesorka Vesna Đurić

Novosti online

09. 09. 2024. u 23:55

NAKON kraće i teške bolesti u Banjaluci je preminula redovna profesorka na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Vesna Đurić (58).

САХРАНА У СРЕДУ: Преминула професорка Весна Ђурић

Foto A. Čavić

Rođena je u Sarajevu 18. juna 1966. godine.

Osnovne studije novinarstva završila je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu 1991. godine, na istom fakultetu je magistrirala 2005. na temu "Komunikološki aspekti demonopolizacije medija u Republici Srpskoj od 1996. do 2003. godine", a tri godine kasnije doktorirala.

U svojoj dugoj i bogatoj karijeri objavila je više knjiga, među kojima su "Televizija", "Agencijsko novinarstvo", "Izazovi žurnalističkih istraživanja", kao i "De/monopolizacija medija u Republici Srpskoj".

Radila je na Katedri za novinarstvo i komunikologiju, gde je predavala veći broj predmeta. Takođe, predavala je i na Akademiji umetnosti u Banjaluci. Osim na Banjalučkom univerzitetu, radila je i na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i Univerzitetu u Nišu. Od 2000. do 2007. godine radila je u Vladi Republike Srpske, kao i na Srpskoj radio-televiziji, TV studio Banjaluka, od 1992. do 2000. godine.

Bila je član Udruženja novinara Republike Srpske i Društva za odnose s javnošću Srbije, kao i Saveta za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u periodu 2012–2016.

Autor je više knjiga i naučnih radova.

Prof. Vesna Đurić biće sahranjena 11. septembra 2024. godine, u 14 časova, na Centralnom gradskom groblju u Vrbanji.

(BN)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSKUPLJI POKLON KOJI JE TITO DOBIO: Poslao ga je predsednik Amerike lično, a doneli astronauti sa Meseca (FOTO)