KONAKOVIĆ DA SE VRATI NA „DEJTONSKA“ PODEŠAVANJA: Oštar odgovor iz Srpske ministru inostarnih poslova BiH

S. MIŠLjENOVIĆ

11. 09. 2024. u 10:50

MINISTAR inostranih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković pod hitno mora da se vrati na dejtonske postavke koje kažu da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, poruka je iz RS na njegove izjave da je Ustavni sud BiH zaštićen, kao i imovina, koju je nazvao državnom, i da BiH "barem tri puta stoji bolje nego pre godinu dana".

КОНАКОВИЋ ДА СЕ ВРАТИ НА „ДЕЈТОНСКА“ ПОДЕШАВАЊА: Оштар одговор из Српске министру иностарних послова БиХ

Elmedin Konaković, Foto Kliks

- Predsednik RS Milorad Dodik ide na sud, ćuti, sankcionisani su svi u Republici Srpskoj. Amerikanci su mu dali priliku, i ja sam išao u Banjaluku, ali kada je prešao liniju, mi smo se odmakli. Dodik se polako zakopava u rupu. Oni gube od države 3:0, svi oni koji je ne vole, jer institucije štite državu - izjavio je Konaković.

Zamenik predsedavajuće Saveta ministara BiH Staša Košarac kaže da je jadna politika bošnjačkih zvaničnika koja podržava rad institucija na zajedničkom nivou u kojima nema predstavnika jednog konstitutivnog naroda.

- Nedejtonske i neustavne politike bošnjačkih zvaničnika svedoče o sopstvenom porazu, ne 3:0, nego 10:0. Na čelu gubitičnih politika ne stoje autonomni lideri, nego Konaković i oni "konakovići" - marionete Majkla Marfija i Kristijana Šmita. Ljudi koji, po sopstvenom priznanju, vežu konja gde im aga kaže - rekao je Košarac.

Nadležnosti

ŠEF Kluba poslanika SNSD u PBiH Sanja Vulić kaže da Konakovićevi navodi da "Srpska od BiH gubi 3:0" nemaju utemeljenje i da taj bošnjački političar ne shvata da u bici sa nadležnostima zajednički nivo gubi 1:100 u odnosu na nadležnosti entiteta.

- Opšti okvirni sporazum za mir u BiH jasno kaže da imovina pripada entitetima, da BiH čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda - naglasila je Vulićeva.

Delegat u Domu naroda PBiH Radovan Kovačević je kaže, mislio da ministar inostranih poslova BiH i lider "Trojke" Elmedin Konaković ima ambiciju da poput predsednika Dodika u Srpskoj, donese istinski boljitak građanima Federacije, i da bude "federalni Dodik", ali se ispostavilo, dodaje, "da mali Dino samo želi da bude veći Izetbegović od Bakira".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU