U USTANIČKOJ DONJOJ TRNOVI POD MAJEVICOM: Biće cevi pune vode

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 09. 2024. u 15:44

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić organizovao je sastanak na kom su prisustvovali građevinski inženjer iz oblasti hidrotehnike Miodrag Marjanović i inženjer geologije Jovan Nikolić iz Srbije kao i predstavnici mesne zajednice Donja Trnova i direktor “Kompreda” Milan Lazić.

У УСТАНИЧКОЈ ДОЊОЈ ТРНОВИ ПОД МАЈЕВИЦОМ: Биће цеви пуне воде

foto V Mitrić

Perić je rekao je da je da je tema današnjeg sastanka bila poboljšanje vodosnabdevanja u Donjoj Trnovi gde je vodovod izgrađen još 80-ih godina prošlog veka.

- Imali smo problema u vodosnabdevanju u toku ovog sušnog perioda. Naš cilj i namera je da ovaj problem u potpunosti rešimo-rekao je Perić.

Opština Ugljevik angažovala je stručnjake iz Srbije, istakao je Perić i saopštio da su dogovoreni naredni koraci kako bi se u potpunosti kvalitetno vodom snabdevalo svako domaćinstvo u Donjoj Trnovi.

- Uradili smo smo u proteklom periodu 17 vodovoda na području opštine Ugljevik. Jedna smo od retkih opština koja ima organizovano vodosnabdevanje u seoskim područjima-podsjetio je Perić.

Opština Ugljevik i “Kompred”, najavio je Perić, rešiće pitanje vodosnbdevanja u ovoj podmajevičkoj mesnoj zajednici.

Građevinski inženjer iz oblasti hidrotehnike Miodrag Marjanović saopštio je da će 20. septembra izaći na teren gde će se biti merenje kapaciteta izvorišta koje se sastoji od tri kaptaže.

- Prikućemo dokumentaciju kojim se raspolaže kako bi se videla geometrija vodovodne mreže pa bi onda se videlo kako može i u kom smeru bi išlo rješavanje problema-rekao je Marjanović.

Inženjer geologije Jovan Nikolić rekao je da će se razmotriti mogućnost obezbeđivanja dodatnih količina podzemnih voda.

- Napravićemo odgovarajući program istraživanja koji će se u narednom periodu realizovati u skladu sa mogućnostima na terenu-zaključio je Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?