PERIĆ: Priključenje na auto-put Beograd-Sarajevo dodatna šansa za razvoj opštine Ugljevik

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 09. 2024. u 14:07

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić kaže da prihvatanje inicijative da se opštini Ugljevik obezbijedi priključak na autoput Beograd-Sarajevo, na liniji razdvajanja između grada Bijeljine i Brčko distrikta, omogućava nove razvojne šanse ovoj opštini.

ПЕРИЋ: Прикључење на ауто-пут Београд-Сарајево додатна шанса за развој општине Угљевик

V Mitrić


On je podsetio da je Opština Ugljevik, 21. marta 2021.godine, uputila  Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske  Inicijativu za planiranje i projektovanje saobraćajne petlje na auto-putu Brčko-Bijeljina na ukrštanju sa regionalnim putem RP-459a.
Zajedno sa opštinama Lopare i Čelić, opština Ugljevik uputila je 30.jula 2021.godine  i Zahtev za pokretanje postupka izmjene plana parcelacije, te planiranje i projektovanje saobraćajne petlje  na autoputu Beograd – Bijeljina na ukrštanju sa RP-459a u izgradnji auto-puta Beograd – Sarajevo preko Bijeljine i Brčkog.

Zahvaljujući tim inicijativama priključak opštine Ugljevik na auto-put je odobren. 

Priključak na auto-put omogućiće  znatno  brži protok roba i usluga i  biti još jedan potencijal  navedenih lokalnih zajednica za privlačenje potencijalnih investitora. 
-Naša opredeljenost svakako jeste da ovaj kraj ekonomski podižemo i unapređujemo, da se stvaraju bolje mogućnosti i potencijali za opstanak stanovništva na ovim prostorima. Priključenje na auto-put znači bolju saobraćajnu komunikaciju i povezanost naše lokalne zajednice sa većim gradovima u okruženju, što naravno pruža veliku prednost u privlačenju novih investicija-kaže Perić.

Kako je navedeno u dopisu upućenom resornom  ministarstvu, Opština Ugljevik u svojim razvojnim planovima posebnu pažnju posvećuje privlačenju domaćih i stranih investitora, za čiji dolazak ima pripremljene odgovarajuće podsticajne finansijske mere, te je u tom pravcu planirana i lokacija nove poslovne zone koja bi budućim investitorima trebala omogućiti najbrži pristup auto-putu.

Perić podseća da su planom kapitalnih  ulaganja u budžetu Opštine Ugljevik obezbeđene para  te da je urađen projekat za revitalizaciju lokalnih puteva Ugljevik-Donje Zabrđe-Korenita, kako bi se zadovoljili svi tehnički uslovi za spajanje sa auto-putem.
-Ova saobraćajnica omogućava direktnu vezu našoj lokalnoj zajednici sa auto-putem što je veoma značajno. Namera lokalne uprave jeste da se u toku izgradnje puta obezbijede dodatna materijalna sredstva za otkup zemljišta u zoni saobraćajnica kako bi se izgradila nova poslovna zona. To je veoma važno za razvoj privrede i ekonomije, za ostanak ljudi na ovim prostorima -dodaje Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO VELIKU PREVARU ATP-a! Nisu ni sanjali da će ovo da se desi