SUD BiH PRIHVATIO PREDLOG ZA UHAPŠENE U AKCIJI "ALFA": Beganoviću i ostalima produžen pritvor

S. MIŠLjENOVIĆ

16. 09. 2024. u 20:10

SUD BiH doneo je rešenje kojim je prihvaćen predlog Tužilaštav BiH te je osumnjičenim Izetu Beganoviću i Adnanu Keleciji iz Banjaluke i Sadiku Kevriću iz Brčkog produžen pritvor za naredna dva meseca. Pritvor može trajati do 11. novembra, ili do nove odluke Suda.

СУД  БиХ ПРИХВАТИО ПРЕДЛОГ ЗА УХАПШЕНЕ У АКЦИЈИ АЛФА: Бегановићу и осталима продужен притвор

Privođenje osumnjičenih, Foto S. Mišljenović

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji "Alfa" zbog sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi s trgovinom droge.

Produženje mere pritvora traženo je zbog opasnosti od bekstva osumnjičenih, kao i bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak skrivanjem dokaza ili uticajem na svedoke.

Beganović i ostali uhapšeni su sredinom avgusta u okviru međunarodne akcije u kojoj su učestvovali istražni organi Austrije i Češke. Oni su u ranijem periodu na svojoj teritoriji zaplenili veće količine droge, a "palo" je i nekoliko državljana BiH koji se dovode u vezu s Beganovićem i njegovim saradnicima. Neki od njih su pravosnažno osuđeni i već su čak odležali kazne zbog trgovine drogom.

Grupa je međusobno komunicirala putem kriptovanih aplikacija "Skaj" i "Anom".

Austrija ključ

AKCIJA "Alfa" u kojoj je uhapšen Izet Beganović iz Banjaluke i njegovi saradnici, proistekla je iz međunarodne saradnje i operacije "Alfa-Panonija" u kojoj je austrijska policija zaplenila oko 500 kilograma droge i rešila ubistvo koje je počinio državljanin BiH.

Izet Beganović je godinama živeo u inostranstvu, najviše u Češkoj, te se bavio raznim biznisima. Uglavnom je bio uključen u posao s kockom i igrama na sreću, a držao je i nekoliko kazina. Beganović je i pre rata važio za jednog od najopasnijih momaka u Banjaluci, a koju je napustio početkom rata.

Inače akcija "Alfa" je vođena od 2017. godine kada je ovaj predmet, kroz međunarodnu saradnju, formiran u Tužilaštvu BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje