DOMAĆINI IZ PODMAJEVIČKOG KRAJA: Plastenicima do boljeg života

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

18. 09. 2024. u 14:43

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posetio je danas domaćinstvo porodice Čuturić u Ugljevičkoj Obriježi koja se bavi plasteničkom proizvodnjom organskog povrća i uručio im, kao podsticaj, 2.000 KM.

ДОМАЋИНИ ИЗ ПОДМАЈЕВИЧКОГ КРАЈА: Пластеницима до бољег живота

foto v mitrić

Perić je istakao da je važno da se proizvodi zdrava hrana na našim prostorima te dodao da se za potrebe poljoprivrede iz lokalnog budžeta izdvoji na godišnjem nivou 350.000 KM

-Ovo je divna porodica, koja se bavi plasteničkom proizvodnjom i koja proizvodi zdravu hranu. Do sada smo zajedno sa međunarodnim donatorima obezbedili 54 plastenika. Nastavićemo ubuduće sva ovakva domaćinstva podržavati oko nabavki plastenika i potrebne opreme-rekao je Perić.

Domaćin Miro Čuturić zahvalio je za podršku i rekao da proizvodi papriku, paradajz i krastvac u sedam plastenika i najavljuje proširenje od još pet plastenika i proizvodnju dinje.

-Hranu koju proizvodimo nije prskana hemijskim preparatima. Svi proizvodi su sigurni. Naše proizvode konzumiraju od malog deteta do deda i bake-rekao je Čuturić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio