MALOLETNU ĆERKU PRODALI ZA 2.000 KM, PLAĆENA TRANSFEROM PREKO "VESTERN UNIONA": Šokantni detalji trgovine decom u Banjaluci

O.M.

11. 07. 2020. u 18:30

MUP RS podneo je izveštaj Tužilaštvu RS o novom slučaju trgovine decom, odnosno maloletnom Romkinjom iz Mostara koju je njena majka Almasa S. za 2.000 KM prodala Jasminu Seferoviću i njegovom ocu Ljubi Seferoviću, poznatom iz predmeta ubistva Dženana Memića iz Sarajeva.

МАЛОЛЕТНУ ЋЕРКУ ПРОДАЛИ ЗА 2.000 КМ, ПЛАЋЕНА ТРАНСФЕРОМ ПРЕКО ВЕСТЕРН УНИОНА: Шокантни детаљи трговине децом у Бањалуци

Foto: Avaz

- Izveštaj je prosleđen tužilaštvu zbog sumnje da je troje prijavljenih počinilo krivično delo trgovina decom. Delo je počinjeno u periodu od decembra 2018. do februara 2020. u Banjaluci - navode u MUP RS.

Kako saznajemo, Jasmin Seferović se tereti da je vrbovao, držao i prihvatio 17-godišnju maloletnicu radi zaključenja prisilnog braka i eksploatacije njenog rada. Brak je "sklopio" njegov otac Ljubo Seferović koji je, da bi dobio pristanak, njenoj majci isplatio 2.000 KM. Alamasa S. je na to pristala i kćerku prodala za pomenuti iznos.

Da sve bude još šokantnije istražitelji su pronašli i zvaničan trag kupovine.

- Utvrđeno je da je maloletnica plaćena novčanim transferom preko "Vestern uniona" - tvrdi izvor blizak istrazi.

Kao što su "Novosti" pisale, istraga je pokrenuta nakon što je maloletnica u martu zatečena kako s bebom prosi banjalučkim ulicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!