PRVI ŠPANAC SANČEZ: Biciklistička trka Beograd - Banjaluka

V.Mitrić

04. 09. 2020. u 20:37

BICIKLISTI koji učestvuju na 14. Mađunarodnoj trci „Beograd – Banjaluka“ uspešno su stigli u Bijeljinu, a pobednik prve etape na putu ka najvećem gradu Republike Srpske je Havijer Kanjelas Sančez iz Španije.

ПРВИ ШПАНАЦ САНЧЕЗ: Бициклистичка трка Београд - Бањалука

Novosti

- Od početka trke smo želeli da nametnemo žestok ritam i da uspešno dođemo do završnice. Ipak, pratile su nas tri veoma spremne ekipe, borili smo se do kraja, ali je presudila naša dobra organizacija. Ja sam inače sprinter u timu i mislim da će nam sutra biti mnogo teže jer je reč o brdskoj etapi, za razliku od današnje ravničarske – poručio je dvadesettrogodišnji Sančez.

Gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da je ponosan jer grad Bijeljina jedanaesti put učestvuje u organizovanju Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“.

- Iako je pandemija virusa korona i dalje prisutna, opravdali smo titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu. Utisci su odlični, zahvaljujući pre svega dobroj organizaciji trke i trudićemo se da je u budućnosti učinimo još kvalitetnijom i nastavimo sa promocijom sporta i zdravog načina života – naglasio je Mićić.

Direktor Trke Vladimir Kuvalja zahvalio je Bijeljincima koji su dočekali bicikliste u centru grada i pružili im podršku na njihovom putu ka cilju.

- Bilo je veličanstveno, od prepunog Beograda, preko Obrenovca i Šapca, a vožnja koju su biciklisti priredili za stanovnike Bijeljine po ulicama u centru grada potvrđuju koliko ovakvi događaji mogu da doprinesu promociji samih lokalnih zajednica. Nadam se da će ovakvi dočeci biti nastavljeni i narednih dana, sve do Banjaluke – naveo je Kuvalja.

Međunarodna biciklistička trka „Beograd - Bijeljina“ startovala je danas u Beogradu i uprkos pandemiji virusa korona okupila oko 100 takmičara iz dvadesetak zemalja - Kazahstana, Kine, Kambodže, Ujedinjenih Arapskih Emirata i petnaestak evropskih država.

Ova trka uvrštena je u kalendar Svetske biciklističke federacije, a učesnici će na putu do Banjaluke preći 610 kilometara.

Međunarodna biciklistička unija, zbog aktuelne pandemije virusa korona, propisala je stroge epidemiološke mere koje svi učesnici karavana moraju da poštuju, a jedna od njih je odvoen smeštaj ekipa u hotelima.

Nastavak druge etape trke planiran je za sutra, 5. septembar, kada će biciklisti krenuti iz Semberije ka Vlasenici, a potom od Brčkog prema Tesliću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak