BANDERE IM ZAMENJUJU ŠLJIVE I VRLJIKE: Anketa o struji potvrdila dnevne muke građana i privrednika

R. Milović

05. 10. 2020. u 10:00

PROBLEMI sa urednim napajanjem električnom strujom ne traju od juče u Sokocu, ali od juče, na stolu načelnika Milovana Bjelice, nalaze se rezultati Ankete o urednom, bolje reći neurednom snabdevanju el. energijom opštine Sokolac.

БАНДЕРЕ ИМ ЗАМЕЊУЈУ ШЉИВЕ И ВРЉИКЕ: Анкета о струји потврдила дневне муке грађана и привредника

Foto: R.M.

-Od udara groma, u Sokocu su u poslednja tri meseca spaljene četiri trafo stanice, a struka treba da kaže zašto. Stanje je katastrofalno, kada je reč o isporuci električne energije ZP "Elektrodistribucija"-Pale. Građani stalno reaguju, reagujemo i mi iz lokalne vlasti, a sve ostaje po starom.Da bi sve to dokumentovali, uputili smo "anketare" da o "struji" čuju šta kažu građani, a šta privrednici.Dobili smo uglavno očekivane informacije -"struje malo ima, malo nema", a problema u izobilju. Štete na kućnim aparatima nesagledive, a tek kod ovdašnjih privrednika. Na uvid evo i "Novostima" početni reztultati "Ankete"- iz kancelarije načelnika Sokoca.

Čitamo strujne jadikovke meštane sela Bjelosavljevići, Kaljine,Bare, Knežine, Sokoloviće...Pažnju privlače izjave privrednika iz industrijske zone "Podromanija"

Na dnevne prekide u isporuci el.energije žali se Janko Vrbarac vlasnik preduzeća "Jankomerc", a sa istim problemima se susreću Miroslav i Mitar Đukić vlasnici nametaja“Stil“koji koriste u radu kompjuterske mašine novije generacije, pa mnogo praznog hodaima ovde 14 zaposlenih.Česti prekidi u napajanju el.energijom prave probleme "Štampariji" Mila Šuke koji radi i za klijente van Sokoca, a najveći blam mu je da mušterijama kaže da kasni zbog "struje", a kasni.

Foto: R.M.

Da zbog "struje" trpi i 130 muznih krava, ali i proces hlađenja mleka u laktofrizu, jer nekako struje nestaje baš u vreme muže krava. Mleko ne može da čeka struju, što pravi probleme u poslovanju-naglašava Nikola Planinčić direktor farme TC"Zona".

Vlasnik firme "Čajević-komerc“ Radivoje Čajević naglašava da su samo u prošlom mesecu iali 25 sati prekida u isporuci el. energije, a najviše problema "struja" pravi "Romanija-putevima".

-Tokom rada na Kamenolomu, u drobioci se zagavi po pet kubnih metara teškog kamena. To se onda mora ručno razbijati. Trpi štetu i asfaltna-baza na kojoj se greje bitumen na 180 stepeni. Kada u procesu rada nestane struje,prinuđeni smo da bacimo pet kubika asfaltnog materijala i 500 l bitumena- kaže za "Novosti" Dragan Buloščić tehnički direktor "Romanija-puteva".

Pod naslovom "Strujni udar" naš list je nedavno ukazao na probleme sa strujom u Sokocu, kada su nadležni u Elektrodistribuciji rekli da na godišnjem nivou za područje Sokoca u modernizaciju mreže ulažu blizu 500.000 maraka i da za ovu godinu neće moći učložiti nova sredstva.

Da baš sve nije tako najslikovitije govori ovo podupiranje elekrto žica stožinamai vrljikama sa ovdašnjih stabala šljiva.Do kada će-ne zna se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak