JURIO KO RAKETA I POKOSIO DETE: Dan posle tragične pogibije Vanje Rudić (13) u Prnjavoru tuga i neverica

N. ĐURIĆ

11. 10. 2020. u 22:04 >> 22:04

IMALA je Vanja Rudić samo trinaest godina kada ju je u subotu uveče, oko 21.30, iznenada u centru Prnjavora, za volanom "golfa 4" pokosio Nisvet Mujkić (25), iz Maravice kod Prnjavora.

ЈУРИО КО РАКЕТА  И ПОКОСИО ДЕТЕ: Дан после трагичне погибије Вање Рудић (13)  у Прњавору туга и неверица

Foto N. Đurić

Bila je puna života, omiljena drugarica Vanjica, igrala odbojku. Bila je i oprezna i prešla pešački prelaz na raskrsnici ulica Novaka Pivaševića i Laze Lazarevića, kod Gradske tržnice u centru grada. Verovala je i da je sigurna, pošto se ne samo od pešačkog, nego i od trotoara udaljila više metara uz tržnicu.

Tu je, nakon uobičajnenog druženja sa drugaricama, sačekala tatu i ne sluteći da će joj za koji trenutak život ugasiti automobil koji se, kako su reporteru "Novosti" ispričali očevici, "sjurio i doleteo ulicom poput rakete".

- Najpre se čula škripa kočnica i strahovit udarac. Potom smo videli beživotno telo devojčice pod automobilom. Ubrzo se pojavio i njen otac koji je doživeo šok videvši svoje nepomično i krvlju obliveno dete. Prizor je bio srceparajući i užasan - ispričali su očevici.

PREKINUT LANČIĆ

U NEDELjU ujutro, na mestu pogibije Vanje Rudić, okupili su se mnogobrojni Prnjavorčani u šoku i suzama, da polože cveće i upale sveće. Mada su vatrogasci još tokom noći bili u akciji, obližnji trgovci su imali pune ruke posla da ispred svojih radnji uklone tragove krvi.

Foto N. Đurić

- Srce mi je gotovo stalo, kada sam na pločniku našla lančić naše Vanjice. Predala sam ga rodbini. Bio je prekinut, baš kao i njen mladi život - u suzama nam je ispričala prodavačica voća.

Nisvet Mujkić, Foto privatna arhiva

Vatrogasci i ostali prisutni su najpre ispod automobila izvukli devojčicu, koja nije davala znake života. Sa ovog sveta je otišla u trenutku kad se automobil nakon više metara zaustavio tek kada je udario u prodajni objekat tržnice.

- Vatrogasci su potom iz slupanog "golfa" izvukli vozača, dok se suvozač S. S. (39), iz Babanovaca, udaljio sa mesta tragedije i raspitivao gde može da opere ruke - saznali smo na mestu nesreće.

Vanja Rudić, Foto privatna arhiva

Iz Univerzitetsko-kliničkog centra RS u Banjaluci saopšteno je da su pacijenti N. M. (25) i S. S. (39), koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Prnjavoru, "opservirani, zbrinuti i uz terapijske preporuke otpušteni".

Mujkić se lekarima požalio na, navodnu, glavobolju, a u kakvom stanju je bio govore i svedoci tragedije, koje je pitao "gde se nalazi i šta se dogodilo".

Istražioci na čelu sa dežurnim tužiocem OJT Banjaluka, između ostalog, treba da utvrde da li je Nisvet za volanom, eventualno, bio pod uticajem alkohola i opijata, sa kojim ga, inače, u vezu dovode ogorčeni Prnjavorčani.

–U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovao je 25-godišnji muškarac iz Prnjavora koji je upravljao putničkim vozilom marke „golf 4“ i pešak maloletna trinaestogodišnjakinja iz Prnjavora koja je prilikom ove saobraćajne nezgode smrtno nastradala. Vozač putničkog motornog vozila „golf 4“ lišen je slobode, a nakon kriminalističke obrade biće sproveden u Okružno javno tužilaštvo radi ispitivanja zbog počinjenog krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja–saopštila je Maja Đaković Vidović, portparol OJT Banjaluka.

Pogibijom 13-godišnje učenice osmog razreda Osnovne škole "Branko Ćopić" nastavljena je crna serija u Prnjavoru. Dan pre, poginuo je radnik "Gradipa" Jelenko Jokić (61), a prošlog vikenda 34-godišnji motociklista Ranko Dubravac. Pogibija nevine devojčice, usled sulude vožnje, izazvala je ogorčenje i osude mnogobrojnih Prnjavorčana ne samo okupljenih na mestu tragedije već i na društvenim mrežama.

- Vanjice, anđele mali, počivaj u miru. Tvome ubici svaka kazna je mala! - jedna je u nizu poruka na društvenim mrežama. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (4)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!