LOKALNI IZBORI U POSAVINI: Pobedu osvojio SDS u Modriči, Šamcu i Brodu, a SNSD samo u Vukosavlju (FOTO)

Vid Blagojević

16. 11. 2020. u 17:54

U MODRIČI je nakon 16 godina za načelnika pobedio Jovića Radulović kandidat Srpske demokratske stranke.

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ПОСАВИНИ: Пoбeду oсвojиo СДС у Moдричи, Шaмцу и Брoду, a СНСД сaмo у Вукoсaвљу (ФОТО)

Foto: V.Blagojević

On je prema preliminarnim podacima OIK-a dobio 6636 glasova, Mara Milošević kandidat vladajućeg SNSD-ea je na drugom mestu sa osvojenih 3.767 glasova, na trećem mestu je Risto Marić iz SP sa 825 glasova, a četvrta je Gordana Vidović iz Seljačke stranke sa osvojenih 391 glas.

Najviše odborničkih mesta u Skupštini opštine Modriča imaće SDS sa osvojenih 3140 glasova, zatim SNSD sa 2582 glasa, a na trećem mestu je DNS sa osvojenih 1833 glasa. Što se tiče izlaznosti, ona je u Modriči bila 49.92 % ili 12 365 glasača.

- Evo doživeli smo da i nakom 16 godina vladavine SNSD-ea, Srpska demokratska stranka je pokazala da je izdržala sve udare i da je sve ovo vreme imala snagu, imala svoje biračko telo koje je verovalo u nju i stigla je pobeda. Pored umora koji svi osećamo ja sam ponosan ali moram sada reći da su naši zadaci da uradimo ono što smo u kampanji obećali – rekao je nakon prvog obraćanja posle izbora za načelnika Jovica Radulović

U Šamcu je prema rečima predsednika opštinske izborne komisije Vukosava Babić na izbore izašlo 7.473 birača ili 54,23% .

Kandidat Koalicije „Ljudi prije svega“ Đorđe Milićević osvojio 4 781 glasa ili 70% a njegov protiv kandidatu iz SNSD-ea Vedran Đurđević poverenje je ukazalo 2049 glasača ili 30%. Šamčana.

Prema preliminarnim rezultatima OIK Šamac najviše odbornika u šamačkoj skupštini ima će NP“Đorđe Milićević“ sa dobijenih 25,32% glasova, zatim SDS 21,74 odsto, na trećem mestu je SNSD sa 19,06% osvojenih glasova.

Foto: V.Blagojević

 

U opštini Vukosavlje drugi put zaredom pobedio je u trci za načelnika opštine Borislav Rakić kandidat SNSD-ea. Prema prvim preliminarnim rezultatima Rakić je dobio 1024 glasa, iza njega je sa 492 glasa Adnan Mujanović iz SDA a na trećem mjestu je Najid Omičević sa 171 glasom iz Stranke za bolju budućnost.

Kada je u pitanju borba za odbornička mesta najviše glasova 419 dobio je vladajući SNSD, a slede ga SDA sa 317 glasova, dok je SDP sa 174 glasa. Prema prvim podacima u Vukosavlju skupštinsku većinu imaće srpske stranke.

I u Brodu je SNSD izgubio izbore nakon dva mandata Ilije Jovičića. Na ovim izborima za načelnika Broda pobedio je Zoran Vidič osvojivši 3994 glasa ili 58.99%, dok je Jovičiću poverenje dalo 2777 Brođana ili 41,01%. U borbi za odbornčka mesta najviše glasova dobio je SNSD 29,21%, zarim SDS 21,27% i SP 14,24%.

Foto: V.Blagojević

 

Na dan izbora glasanje je proteklo mirno, bez gužvi, i većih incidenata u sve četiri posavske opštine rečeno je u opštinskim izbornim komisijama Modriče, Šamca, Broda i Vukosavlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!