POKAZIVAO NAM JE PUT MIRA, PRAVDE I MUDROSTI: Željka Cvijanović uputila saučešće povodom smrti patrijarha Irineja

Tanjug

20. 11. 2020. u 11:28

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas povodom smrti patrijarha srpskog Irineja saučešće Svetom arhijerejskom sinodu SPC, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernom pravoslavnom srpskom narodu.

ПОКАЗИВАО НАМ ЈЕ ПУТ МИРА, ПРАВДЕ И МУДРОСТИ: Жељка Цвијановић упутила саучешће поводом смрти патријарха Иринеја

Foto: D.Pozderović

- Sa dubokim žaljenjem i tugom primila sam vest o smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Odlazak Njegove svetosti predstavlja ogroman gubitak i žalost za Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski narod, ali i za celi hrišćanski svet - navela je Cvijanovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Istakla je da je patrijarh Irinej verujućem narodu i sveštenstvu i u teškim i izazovnim vremenima, pokazivao put mira, pravde i mudrosti.

Patrijarh Irinej preminuo je jutros u Vojnoj kovid bolnici na Karaburmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?