MEĐUNARODNA ZAJEDNICA KUPUJE PRAVOSUĐE BiH: Dodik oštro optužio strani faktor, neće podržati zakon protiv Tegeltije

Tanjug

12. 12. 2020. u 08:46

LIDER Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da pravosuđe BiH nije zasnovano na Ustavu i da treba razgovarati o refomi, ali je naglasio da neće podržati "anti-Tegeltija zakon" koji predlažu "određeni mešetari u Sarajevu”.

МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА КУПУЈЕ ПРАВОСУЂЕ БиХ: Додик оштро оптужио страни фактор, неће подржати закон против Тегелтије

Foto: Novosti arhiva

Demokratski front hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića je prošle nedelje saopštio da će uputiti u parlamentarnu proceduru predlog novog Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savetu (VSTS), tvrdeći da su brojne pravosudne afere i neuređenost pravosuđa generator korupcije u BiH.

Dodik je optužio međunarodnu zajednicu da kupuje pravosuđe u BiH ulažući novac u njega, a dodao je i da će SNSD predložiti Narodnoj skupštini RS da od visokog predstavnika zatraži da dostavi izveštaj o svom radu, kao i Skupštini Srbije i Saboru Hrvatske jer je reč o potpisnicama Dejtona.

- Ovo je ozbiljna tema. Očigledno na nivou BiH pokušavaju da uslože odnose, da BiH i neke snage u BiH misle da će kreiranje problema na nivou BiH prizvati novi međunarodni intervencionizam, koji bi išao u njihovu korist. Mislim pre svega na muslimanski faktor - rekao je Dodik.

On smatra da BiH može da preživi isključivo kao državna zajednica dva entiteta i tri naroda.

- Ako nije tako, BiH nema nikakve šanse. Ukoliko se ide na rušenje RS, Srpska i ovaj narod nemaju nameru da ostanu u BiH - poručio je Dodik.

Predsednik VSTS u BiH Milan Tegeltija najavio je juče da će naredne sedmice na prvoj sednici tog tela podneti ostavku na funkciju predsednika i člana VSTS.

On je osumnjičen za zloupotrebu položaja i korupciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!