LAVROV: BiH mora sama da odlučuje!

S.M.

15. 12. 2020. u 12:36

SERGEJ Lavrov, ministar spoljnih poslova Ruske Federacije je nakon sastanka sa Miloradom Dodikom, predsedavajućim Predsedništva BiH i Biserom Turković, ministrom spoljnih poslova BiH, ponovio podršku Rusije Dejtonskom sporazumu i kazao da narodi u BiH treba sami da odlučuju.

ЛАВРОВ: БиХ мора сама да одлучује!

Foto: Tanjug

- Rusija smatra da ured Visokog predstavnika treba biti zatvoren - poručio je Lavrov.

Kako je rekao, istakli su neophodnim usaglašavanjem projekata i sporazuma što se tiče investicija i stranih ulaganja, kulturnoj saradnji i drugom.

- Dogovorili smo se da ćemo poboljšati naše trgovinske razmene koje su usporene zbog virusa korona. Mislimo da je neophodno i potrebno da snažnije radimo u okviru komisija za trgovinu i ekonomsku saradnju. Vrlo nam je drago da u BiH funkcionišu naši projekti, poput kompanija Gasprom, Sberbank, rekao je Lavrov.

Dodaje da treba uzeti u obzir da su i Rusija i BiH multietničke države.

-Drago mi je da omladina u BiH pokazuje interes za studiranje na ruskom jeziku, kazao je Lavrov.

Ističe da je razmotrena situacija u regionu Balkana i da su se saglasili da je potreban dijalog i da će Rusija na svaki način pružiti pomoć i podršku tom procesu.

Kazao je da Rusija sledeće godine obeležava 25 godina diplomatksih odnosa te da je pozvao Turkovićevu u posetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!