BIJELJINSKA BITKA ZA NATALITET: Darovi za bebe rođene u Novoj godini

V.Mitrić

15. 01. 2021. u 21:41

TRI bebe, dva dečaka i jedna devojčice, koje su rođene prvog dana u Novoj godini po julijanskom kalendaru na Ginekološko-akušerskom odeljenju Bolnice „Sveti Vračevi“ dobile su poklone od gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

БИЈЕЉИНСКА БИТКА ЗА НАТАЛИТЕТ: Дарови за бебе рођене у Новој години

Foto: V.Mitrić

Zbog trenutne epidemiološke situacije, novčani iznosi od 500 konvertibilnih maraka za novorođene bebe i buketi cveća za majke su uručeni predstavnicima bijeljinskog porodilišta.

Gradonačelnik Petrović je istakao da je pronatalitetna politika jedan od prioriteta Gradske uprave i da će se na ovom pitanju raditi strateški i dugoročno.

- Naši ljudi su najveće bogatstvo Bijeljine koje treba da pažljivo čuvamo, zato ćemo učiniti sve da nas bude što više i stalno ćemo isticati da je najljepša i najvažnija titula u našem društvu titula majke - poručio je Petrović.

Prema mišljenju gradonačelnika Petrovića, pronatalitetna strategija Bijeljine mora biti sveobuhvatna i ne smemo nikoga zapostavljati niti zanemariti. -

- Moramo, pre svega, osigurati dugoročnu materijalnu stabilnost za bračne parove koji su u generativno-biološkom dobu, u ruralnim i urbanim područjima Grada Bijeljina podednako. To ćemo postići subvencijama za stambene kredite mladim bračnim parovima i olakšanjem dolaska do zaposlenja za buduće roditelje kroz ojačanje i razvoj privrede. Ove mjere će u značajnoj meri olakšati odluku sugrađana da stupe u brak i da postanu roditelji, ali će takođe doprineti i zaustavljanju odlaska porodica iz našeg grada i zemlje - zaključio je gradonačelnik Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!