PREKLOPNIM NOŽEM UBIO UJAKA: Podignuta optužnica za krvavu tuču čobana u Omarskoj kod Prijedora prošle godine

O. MATAVULj

16. 03. 2021. u 06:08

OKRUŽNI sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Radovana Batara iz Kmećana zbog ubistva ujaka Draženka Mačkića (41), kojeg je izbo nožem u selu Gornja Lamovita kod Omarske.

ПРЕКЛОПНИМ НОЖЕМ УБИО УЈАКА: Подигнута оптужница за крваву тучу чобана у Омарској код Приједора прошле године

Foto O. Matavulj

Zločin se dogodio 13. decembra prošle godine na livadi na koju je Radovan, zajedno s ujakom Draženkom i njegovim ocem Stojanom Mačkićem doveo ovce na ispašu. Radi se o nomadima koji se svakodnevno kreću i menjaju mesto boravka kako bi velikom stadu ovaca omogućili kvalitetnu ispašu. Na spornoj lokaciji su razvukli šator i kampovali nekoliko dana.

U optužnici prijedorskog Tužilaštva navodi se da su Radovan i Draženko kritičnog dana otišli na piće u kafić "Peti neplan" u Omarskoj.

- Obojica su bila pod dejstvom alkohola kada su se vratila do šatora. Radovan je započeo raspravu sa Draženkom, tokom koje su obojica uzela po drveni štap s metalnom kukom i udarala jedan drugog - navodi se u optužnici.

PRIZNAO ZLOČIN

NAKON zločina optuženi Radovan Batar je pred policajcima prvo glumio žrtvu i prebacivao odgovornost za ubistvo. Ipak, tokom kriminalističke obrade inspektorima je priznao da je on ubio Draženka.

Pojašnjava se da su slučajno štapom udarili i Stojana, koji se umešao u incident kako bi sprečio dalji sukob. Optuženi i žrtva odbacili su štapove i nastavili sukob.

- Obojica su pala na zemlju, da bi u jednom trenutku Radovan preklopnim nožem, koji mu je pantljikom bio vezan oko pantalona, zadao ubod Draženku. Ubo ga je u donji deo leđa.

Oštrica je probila kožu i oštetila jetru usled čega je došlo do masivnog unutrašnjeg i spoljnjeg iskrvarenja koje je dovelo do Draženkove smrti - navodi se u optužnici.

ZLOČIN Ubistvo čobanina, Foto O. Matavulj

Meštani su ispričali da je Radovan nakon zločina došao do prve kuće tražeći pomoć i spas. Vikao je ukućanima da ga spasavaju, jer ga neko ganja nožem. Upravo je on i pozvao policiju koja je ubrzo stigla na mesto zločina. I Stojan je meštanima vikao da zovu policiju, a kasnije su ga videli kako tetura putem i oplakuje sina. Obojica su privedena i čim su utvrđene okolnosti zločina Stojan je pušten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!