SASTANAK U BANJALUCI: Dogovorena isplata obaveza za mart, od ponedeljka moguće otvaranje frizera i kozmetičara

R. S.

23. 03. 2021. u 13:18

NA SASTANKU koji su danas u Banjaluci održali predstavnici vlasti u Srpskoj sa predstavnicima ugostitelja, frizera i kozmetičara, dogovoreno je da će svima koji su bili zatvoreni odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, biti isplaćene minimalne plate, porezi i doprinosi za celi mart.

САСТАНАК У БАЊАЛУЦИ: Договорена исплата обавеза за март, од понедељка могуће отварање фризера и козметичара

FOTO: Srna

U kabinetu predsednice RS Željke Cvijanović danas je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Horeka i Sekcije frizera i kozmetičara Zanatsko - preduzetničke komore RS. Sastanku su prisustvovali i srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i premijer RS Radovan Višković

Premijer Višković je najavio  da će od ponedeljka verovatno ponovo biti otvoreni frizerski i i kozmetički saloni.

Predstavnici udruženja kozmetičara i frizera su istakli da u salonima nema žarišta, da rade „jedan na jedan", na zakazivanje, te da ni inspekcije nisu imale primedbe na njihov rad.

Višković se, takođe, izvinio ugositeljima zbog „loše komunikacije" između njih i nadležnih ministarstava, i činjenice da su mere o zatvaranju saopštene u nedelju, a na snagu su stupile već sutradan, što je, kako tvrde ugostitelji, njih zateklo nepripremljene.

Ugostitelji su zbog toga juče održali i proteste u centru Banjaluke, kada je intervenisala policija i Žandarmerija.

- Od danas prestajemo sa protestima, jer imamo razumevanje i pregovaramo o boljim uslovima za sve radnike -  kazao je Dalibor Šajić iz udruženja ugostitelja „Horeka" u RS.

Premijer RS je podvukao da su mere o zatvaranju bile „iznuđene", kao i da je Republika Srpska imala najliberalnije mere u regiji.

Predsednica Srpske Željka Cvijanović je podvukla da će, čim se stvore pretpostavke, mere postepeno popuštati , te dodala da na ruku ide i dolazak lepšeg i toplijeg vremena, otvaranje bašti i boravak na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!