LUTALICE PRAZNE GRADSKU KASU: Grad Doboj tužen u pet predmeta u kojima građani traže odštetu zbog ugriza pasa

Lj. ĐURIĆ

24. 03. 2021. u 07:13

PREMA poslednjem izveštaju Pravobranilaštva, RS Grad Doboj je tužen u pet predmeta u kojima građani zahtevaju odštetu zbog ugriza pasa lutalica i pretrpljenog straha i nanetih duševnih boli, a ukupni odštetni zahtevi veći su od 20.000 maraka.

ЛУТАЛИЦЕ ПРАЗНЕ ГРАДСКУ КАСУ: Град Добој тужен у пет предмета у којима грађани траже одштету због угриза паса

Foto Lj.Đ.

Dobojka Snježana Panić za ujed psa lutalice tražila je odštetu od čak 8.500 KM, a Osnovni sud joj dosudio 3.300 KM i naložio Gradu da isplati i 1.000 KM parničnih troškova.

Grad je uložio žalbu na tu presudu dobojskom Okružnom sudu, kao i kod presude Osnovnog suda koji je presudio u korist Radmile Nedić da joj Grad i JU SRC "Preslica" isplate 2.000 KM odštete i još 1.350 za troškove sudskog postupka zbog ujeda psa.

Okružni sud je potvrdio presudu nižeg Osnovnog suda, u sporu koji je pokrenula Branka Lukić, kojoj je dosuđeno 2.620 maraka na ime odštete i još toliko za troškove postupka.

Takođe, i u parničnom postupku po tužbi Stefana Stojčinovića, u kojem je obavezao Grad i preduzeće koje gazduje azilom za pse SRC "Preslica", da od traženih 4.000 KM solidarno isplate tužitelju 3.300 i parnične troškove 942 marke.

TEŠKE POSLEDICE

U SEĆANjU Dobojlija je slučaj sa smrtnim epilogom u kojem je kao indirektna žrtva bio Emil Keser (58). On je doživeo srčani udar usled napada i ugriza čopora pasa u blizini jednog nelegalnog azila za pse, kojeg je nakon toga komunalna policija uklonila.

Sudovi još nisu doneli presude po tužbi Gorana Nikića, koji je tužio Grad i "Preslicu", smatrajući ih odgovornim zato što su u gradskom parku psi izujedali njegovu maloletnu kćerku. Tražena je odšteta u visini od 3.500 maraka.

Kada su u pitanju psi lutalice i Doboj, poznato je da se neretko iz Federacije organizovano dovoze napušteni psi i ostavljaju, a oni zatim u čoporima lutaju dobojskim ulicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!