VEŠTAK U BOLNICI!? Suđenje Branislavu Stanivukoviću, optuženom za teško ubistvo, odloženo za maj

O. MATAVULj

08. 04. 2021. u 07:13

SUĐENjE Branislavu Stanivukoviću (44) iz Kukulja, optuženom za teško ubistvo nevenčane supruge Milice Marinković (33), odloženo je za maj, jer još nije urađeno neuropsihijatrijsko veštačenje koje je tražila odbrana.

ВЕШТАК У БОЛНИЦИ!? Суђење Браниславу Станивуковићу, оптуженом за тешко убиство, одложено за мај

Foto: Privatna arhiva

Stojan Vukajlović, branilac optuženog, u Okružnom sudu u Banjaluci je pojasnio da je neizvesno kada će veštačenje biti urađeno jer je Milan Stojaković, koji je angažovan za veštačenje, zaražen virusom korona i smešten u bolnicu.

- To veštačenje je veoma bitno da bi se utvrdilo pravo stanje optuženog Stanivukovića koji ima traume i povrede iz ranijeg perioda - rekao je Vukajlović.

Odbrana smatra da je Stanivuković delo počinio u neuračunljivom stanju i uvereni su da će to pokazati i veštačenje koje su zatražili.

ZLOČIN Mesto napada, Foto D. Pozderović

Ranije je veštak tužilaštva Sanja Vukadinović Stojanović pred sudom rekla da je optuženi u vreme izvršenja krivičnog dela bio u stanju smanjene uračunljivosti do bitno, ali ne bitno. To znači da nije oslobođen krivične odgovornosti i da je sposoban da prati suđenje.

TUŽILAC TRAŽI DOKAZ BOLESTI

OKRUŽNI tužilac Tatjana Ninković bila je nepoverljiva po pitanju bolesti veštaka pa je zatražila da odbrana na sledećem ročištu dostavi medicinsku dokumentaciju o njegovoj bolesti.

- Dobili smo informaciju da je čovek oboleo od obostrane upale pluća i ne verujem da bi se neko igrao da kaže da je tako, ako nije. Verujem da će nam veštak dostaviti dokaze o tome - odgovorio je branilac Stojan Vukajlović.

Međutim, odbrana smatra da je nalaz zasnovan na pretpostavkama i ličnom mišljenju, te je zato zatražila timsko veštačenje. Tvrdili su i da Sanja Vukadinović Stojanović prilikom veštačenja nije koristila kompletnu medicinsku dokumentaciju među kojima su raniji Stanivukovićeve psihijatrijski nalazi, i podaci o frakturi lobanje koju je zalečio i slično.

Predsednik sudskog veća Dragan Uletilović suđenje je odložio za 4. maj. Tada bi, kako je naveo, osim saslušanja veštaka odbrane trebalo da se izvedu svi preostali dokazi, i iznesu završne reči.

Tužilaštvo Stanivukovića tereti da je od 2010. maltretirao i zlostavljao Milicu, da bi je 20. jula prošle godine polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša, naočigled njene ćerke Slađane Marinković. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je 3. avgusta preminula u bolnici.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor