PLAČEM KAD LJILJANA UMIRE: Aco Pejović maestralno otpevao pesme u filmu "Toma"

V. M. P.

02. 10. 2021. u 09:24

PESME koje je proslavio Toma Zdravković, poput "Za Ljiljanu" ili "Tužno leto", pa čak i nikada otpevan duet sa Silvanom Armenulić "Ponoć", u biografskom filmu "Toma" maestralno je interpretirao Aco Pejović.

ПЛАЧЕМ КАД ЉИЉАНА УМИРЕ: Ацо Пејовић маестрално отпевао песме у филму Тома

Foto ATA Images

Toliko dobro, da mnogi misle da je u pitanju Tomin glas, a ne Pejovićev.

- Potrudio sam se da to bar donekle zaliči na Tomu i da makar malo dotaknem emociju koju je on imao, iako je gotovo nemoguće da nečiji vokal bude identičan, skoro isti kao Tomin - kaže Aco Pejović za "Novosti". -Nadam se da sam uspeo, a po porukama i pozivima koje dobijam, vidim da su reakcije pozitivne.

Pejović je film prvi put gledao šest meseci pre nego što je premijerno prikazan. Morao je zbog pevanja, i do sada ga je video bar 10-11 puta. Za naš list otkriva da uvek uključi auto-pilot kad gleda film i potpuno isključi sebe iz cele priče, kao da zaista peva Toma, a ne on.

- Ima tri scene u filmu na koje uvek zaplačem - veli nam Pejović. - Najjača mi je ona sa Ljiljanom, kada Toma, odnosno Milan Marić, peva za klavirom i kada Ljiljana umire.

Potresna mi je i scena kada se Tomin školski drug Rama pojavljuje, posle svih tih godina, u bekstejdžu. Toma je tada već dugo bolestan i pita Ramu šta ima novo, a on mu odgovara: "Sve ove godine bi stale u 10 minuta". Scene njihovog susreta i rastanka, kada ga Toma ispraća sa suzama u očima su mi baš jake.

Pitamo Pejovića da li mu je treća scena na kojoj zaplače, ona sa doktorom Aleksom Hadžipopovićem, koga igra Petar Benčina, a on nam odgovara:

- Doktor je sjajan, nema greške, on mi je jedna od jačih uloga u filmu.

Zamoljen da prokomentariše da su vest o Tominoj smrti 1991. prenele sve televizije i novine u Jugoslaviji, koja se tada nasilno raspadala, Aco kaže da je to zato što je Zdravković bio jugoslovenski pevač, koga su svi voleli, od Vardara do Triglava, i od Đerdapa do Jadrana.

- Nije bilo grada i države gde ga nisu voleli i gde ga i dan-danas narod voli. Zato film i obara sve rekorde gledanosti jer ga svi gledaju sa uživanjem - zaključuje Pejović.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!