ČUDESNI SVET BAJKI: Od 31. januara, u Novom Sadu i Beogradu, Kineski festival svetla

S. B.

29. 01. 2022. u 09:24

KINESKI festival svetla u Srbiji, uz čarobnu instalaciju lampiona, kojim se u Srbiji zvanično proslavlja kineska Nova godina, u svom četvrtom izdanju od 31. januara do 13. februara obasjaće Novi Sad i Beograd.

ЧУДЕСНИ СВЕТ БАЈКИ: Од 31.  јануара,  у Новом Саду и Београду, Кинески фестивал светла

Foto Đ. Tomić

Tradicionalnu svetlosnu čaroliju u novosadskom Limanskom parku i Sava promenadi u Beogradu, koji će svetleti uz kineske zmajeve, magične jelene, čarobne ribe, leptirova krila i gazilice (aktiviraju ih posetioci plešući po njima) organizuje "Balkanopolis centar za modernu tradiciju", pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Novog Sada i Beograda, kao i podršku Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji.

Inicijator i osnivač festivala, naš istaknuti umetnik Slobodan Trkulja, koji uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje, naglašava da ovogodišnji festival donosi još više radosti i svetlosti, kao i brojne novine.

- I ove godine ćemo uz fantastične svetlosne instalacije dočekati kinesku Novu godinu u Beogradu i Novom Sadu i na taj način doprineti još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine, koje vežu tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi - kaže Trkulja.

- Raduje me što se tradicija nastavlja i što sve više ljudi privlači šarena postavka koja podseća na svet kineskih bajki. Kineski festival svetla će i ovog puta biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima prošetate i na siguran i bezbedan način posetite svet kreativne igre svetla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a