KAKO JE VEČERAŠNJI FAVORIT GOVORIO ZA "NOVOSTI": Princ od Vranje najpre pobedio u Bugarskoj - sada se takmiči za put u Liverpul

J. S.

04. 03. 2023. u 21:43

JEDAN od najozbiljnijih favorita u večerašnjem finalu za izbor predstavnika za pesmu Evrovizije je Stefan Zdravković alijas Princ od Vranje.

КАКО ЈЕ ВЕЧЕРАШЊИ ФАВОРИТ ГОВОРИО ЗА НОВОСТИ: Принц од Врање најпре победио у Бугарској - сада се такмичи за пут у Ливерпул

Privatna arhiva

Ovaj mladi profesor norveškog jezika, prvi ozbiljniji uspeh u muzičkim vodama zabeležio je kada je pobedio na festivalu u Bugarskoj. Evo kako je tada 2020. godine govorio za "Novosti".

- Stvarno mi je draga pobeda na ovom muzičkom festivalu. Bio sam jedini predstavnik iz Srbije u velikoj konkurenciji – rekao je tada za "Novosti" ovaj mladi umetnik.

Mladi umetnik izazvao je pažnju javnosti kada je nedavno, sa velikim uspehom, predstavljao Srbiju na internacionalnom umetničkom festivalu u Belorusiji.

Na "Slavjanskom bazaru", kao i na festivalu u Bugarskoj pevao "April u Beogradu" i "Dream on" i definitivno osvojio srca publike i organizatora. Učešće na festivalu u Belorusiji pokazalo mu je da će po svemu sudeći katedru zameniti mikrofonom.

- Taj festival mi je na neki način bio odskočna daska. Otvorio je neke nove horizonte, pružio nove prilike, ali o svemu tome kada se desi – priča pevač.

Stefan Zdravkovć rođen je u Vranju 1993. godine, a već 2002. seli se u Beograd gde započinje svoje školovanje. Već dve godine radi kao profesor norveškog jezika, koji je završio na odseku za skandinavske jezike Filološkog fakulteta u Beogradu.

Muzikom je počeo da se bavi još u srednjoj školi, kada je osnovao svoj prvi bend i od tada je aktivno u muzici kao pevač, bubnjar i gitarista. Paralelno sa muzikom Stefan Zdravković se od detinjstva bavio sportom, tako da je bivši prvak Srbije u karateu, nosilac je crnog pojasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)