ZAVRŠENA 56. GITARIJADA U ZAJEČARU: Titula najboljeg benda otišla u Banjaluku

S. M. J.

27. 08. 2023. u 14:36

BANjALUČKI rok sastav „Čarna“ pobednik je 56. Gitarijade u Zaječaru. Svojim nastupima ovogodišnje izdanje najstarijeg rok festivala u zemlji zatvorili „Osvajači“, „Neverne bebe“, dr Nele Karajlić i „Mortal Kombat“.

ЗАВРШЕНА 56. ГИТАРИЈАДА У ЗАЈЕЧАРУ: Титула најбољег бенда отишла у Бањалуку

Foto: Igor Mitrović

Grupa „Čarna“ iz Banjaluke, odlukom stručnog žirija, pobednik je 56. Gitarijade u Zaječaru. Publika je svoj glas dala grupi „Promonael“, bendu iz Bačkog Petrovca, koji je nedavno na Gitarijadi Vojvodine u Kisaču osvojio treće mesto.

Titula najboljeg vokala ovogodišnje Gitarijade otišla je u Banjaluku, a zasluženo je nagradu „Momčilo Moša Radenković“ za najbolji vokal osvojio Marko Kelečević, frontmen benda "MK & Saso Mange".

-Doći u Zaječar je pobeda sama po sebi. I to što smo večeras osvojili ovu titulu, to nam posebno znači. Imali smo priliku da budemo ovde 2012. godine, tada smo nažalost izgubili u finalu, ali vratili smo se  – kaže David Jojić iz grupe „Čarna“.

Rokonačelnik Marko Mendoza je, uručivši nagradu pobednicima, rekao da se nada da je ovo podsticaj za građenje uspešne karijere ovoj grupi i „Čarni“ savetovao da nikada ne odustaju od svojih snova i muzike.

U revijalnom delu programa, najpre su na noge publiku podigli „Osvajači“, a zatim su „Neverne bebe“ dodatno „začinile“ atmosferu na Kraljevici sa Jovanom Jevtić, vokalnim solistom i violinistkinjom, koja menja Tijanu Sretković dok je na najlepšoj pauzi na svetu, porodiljskom odsustvu, a javnosti su predstavili i novog bubnjara Miloša Ratkovića.

-Mi smo večeras slavili 40 godina od moje i Milanove pobede na Gitarijada u Zaječaru, kad smo bili grupa „Nova zemlja“ iz Valjeva, a svirali smo posle i više puta ovde što želim i svim bendovima koji su nastupili na Gitarijadi, ne samo pobednicima – kaže Vladan Đurđević iz „Nevernih beba“.

Nele Karajlić je definitivno oduševio energijom i pesmama uz koje su odrasle generacije, a koje uvek iznova privlače i novu publiku, a energijom i emocijom je zračio i pank bend „Mortal Kombat“ čiji je nastup završen u ranim jutarnjim satima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom