TALENAT SE MORA NEGOVATI I UNAPREĐIVATI: Neda Ukraden za "Novosti" o mnogobrojnim priznanjima i iznenađenjima koje priprema (FOTO)

Dušan Cakić

14. 06. 2024. u 16:35

PODELA na zabavnu i narodnu muziku je veštačka. Odličan pevač narodne je jednako dobar, kao takav pevač zabavne ili rok muzike. Pevanje je umetnost za koju vam Bog da talenat, ali morate ga negovati, unapređivati. Glavna razlika današnje i nekadašnje muzike je to što je pevač morao da zna da peva i samo na osnovu pesme se pravila karijera.

ТАЛЕНАТ СЕ МОРА НЕГОВАТИ И УНАПРЕЂИВАТИ: Неда Украден за Новости о многобројним признањима и изненађењима које припрема (ФОТО)

Foto: Novosti

Ovako, za "Novosti" govori Neda Ukraden, navodeći da život i u njenom slučaju "piše romane". Ukazuje ova prava dama naše muzičke scene da joj je životni put bio "zacrtan", pa je pored svog visokog obrazovanja, upisala, kako kaže, "ovu muzičku priču koju ni u snu nije očekivala".

Foto: Novosti

U sumirajući ustiske za naš list, sa nedavno održanog "CMC festivala" u Vodicama, gde je premijerno predstavila svoj svoj kompilacijski album „Samo je nebo iznad nas – Dueti“, na kom se nalazi 13 duetskih antologijskih hitova, koje je snimila sa velikim jugoslovenskim zvezdama, tokom karijere duge pola veka.

- Na albumu se nalaze pesme poput „Samo je nebo iznad nas“ sa Željkom Samardžićem, „Imam neku sklonost za te“ sa Arsenom Dedićem, „Pao snijeg po dunjama“ sa Kemalom Montenom, „Zbogom nevjerna dušo“ sa Mišom Kovačem, „Još me jednom zagrli“ sa Vladom Kalemberom i mnogi drugi. Za mene kao pevača koji toliko trajem je velika čast da sam uspela da toliko broj ljudi koji nešto znače u svetu muzike "opkupum" na jednom mestu i smatram da su to pesme, ne zato što su moje, da će večno trajati.

Foto: Novosti

Pored prestavljanja novog albuma, Neda je i nastupila na samom festivalu sa pesmom "Živi se u umire za ljubav", na kome je pored nastupa, iste večeri održana i promocija
duplog vinila – „Neda 25 greatest hits“.

- Bilo je to prilika i da se družim sa publikom koja je strpljivo čekala u redovima da se fotografiše i zatraži i autogram, a ja sam uživala - kaže pop diva, a samo nekoliko dana pre, Ukraden je ponela još jedno laskavao priznanje za svoj rad i to u Istanbulu.

-  U "Crown plaza" u Turskoj, u Istanbulu, na svečanoj "Prestige Awards" dodeli nagrada uručeno mi je priznanje iz oblasti šou biznisa za "Najpopularniju pop divu Balkana". Bilo je veličanstveno i zahvaljujem se organizatorima na ovom izuzetnom priznanju.

Foto: Novosti

Za Nedu nema stajanja, već priprema nova iznenađenja, a na redu je nova numera "Posesiva".

- Već je sve govoto i spremno za objavu, u malo drugačijem fazonu, što verujem da će dopasti publici - zaključila nam je pop zvezda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PANIKA NA EURO 2024: UEFA uvela vanredne bezbednosne mere