OD BEOGRAD DO SANKT PETERBURGA: Sestre Gobović putuju svetskim stazama muzike

D. Cakić

24. 06. 2024. u 22:24

POSLE velikog beogradskog koncerta koji je održan 20. maja u MTS dvorani, sestre Gobović su otpočele veliku koncertnu turneju pod nazivom "Lepota je u tradiciji".

ОД БЕОГРАД ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГА: Сестре Гобовић путују светским стазама музике

Foto: Aleksandar Janjanin

Dve decenije pesmom i muzikom sestre Marina i Marija Gobović neguju srpsku baštinu. Ove godine dobile su veliku čast da nastupaju na festivalu "EtoEtno" u Rusiji. Na ovom festivalu su se ranije pojavili i poznati srpski umetnici poput Gorana Bregovića i Emira Kusturice, koji su simboli srpske tradicije.

Šesti međunarodni festival etno muzike "EtoEtno" održaće se 29. i 30. juna 2024. godine u Sankt Peterburgu. Festival okuplja muzičare iz različitih zemalja koji predstavljaju narodne kompozicije u modernim aranžmanima, kombinujući etno motive sa različitim muzičkim stilovima. Sankt Peterburg će ugostiti umetnike iz Srbije, Kine, Jermenije, Gruzije i drugih zemalja, promovirajući etno muziku i međukulturno razumevanje.

Ovim putem su se oglasile i Sestre Gobović:

- Veoma smo uzbuđene zbog nastupa na festivalu “EtoEtno” u Sankt Peterburgu. Ovaj festival je za nas izuzetna prilika da širom sveta predstavimo bogatstvo srpske tradicije, nakon nedavno održanog velikog beogradskog koncerta u MTS dvorani. Takođe, imale smo čast da održimo dva prelepa koncerta - prvi u Budimpešti, a drugi na gradskom trgu u Požarevcu 23. juna. Raduje nas što ćemo zapevati i na sceni u Sankt Peterburgu i biti deo tog divnog dogadjaja, jer verujemo da muzika ima tu moć da spaja ljude i kulture. Naša najveća želja je da kroz muziku širimo poruku mira i razumevanja među svim narodima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)