LASKAVO PRIZNANJE: Sestre Gobović osvojile Kraljevski Oskar za spektakl godine - koncert u MTS dvorani (FOTO)

Dušan Cakić

09. 07. 2024. u 20:05

SESTRE Marina i Marija Gobović nagrađene su prestižnim Kraljevskim Oskarom za spektakl godine zbog izvanrednog koncerta „Lepota je u tradiciji”, koji su održale u prepunoj MTS dvorani.

ЛАСКАВО ПРИЗНАЊЕ: Сестре Гобовић освојиле Краљевски Оскар за спектакл године - концерт у МТС дворани (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Kraljevski Oskar je godišnja manifestacija koja dodeljuje priznanja uspešnim i popularnim pojedincima, grupama ili kompanijama iz različitih oblasti, poput muzike, filma, preduzetništva i sporta. Manifestaciju je pre 15 godina osmislio Dejan Pantić, inspirisan istorijom Srbije i krunisanjem kraljeva iz loze Nemanjića u manastiru Žiča.

Foto: Privatna arhiva

Koncert je bio pravi spektakl, uz podršku više od 150 izvođača, uključujući Simfonijski orkestar Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” i Dečji hor „Slavujčići”, koji Marina i Marija vode pri Hramu Svetog Save na Vračaru. Program su dodatno obogatili specijalni gosti, među kojima su Renato Henc, „Frajle”, Tijana Rajković i mnogi drugi umetnici.

Foto: Aleksandar Janjanin

Sestre Gobović su još jednom dokazale zašto su jedne od najcenjenijih imena na muzičkoj sceni. Njihov nezaboravan koncert zasluženo je nagrađen Kraljevskim Oskarom, spektakl godine - koncert u MTS dvorani, priznanjem za izvanredan doprinos srpskoj muzičkoj tradiciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?