OBJAVLJEN PROGRAM 57. ZAJEČARSKE GITARIJADE: Na zahtev fanova premijerni nastupi stranih bendova (FOTO)

S. M. J.

15. 07. 2024. u 19:27

ZAJEČARSKA Gitarijada u svom 57. izdanju ugostiće brojne strane bendove, ali i popularne domaće rok sastave i neafirmisane mlade rok snage, koji se od 29. do 31. avgusta nadmeću za titulu najboljeg.

ОБЈАВЉЕН ПРОГРАМ 57. ЗАЈЕЧАРСКЕ ГИТАРИЈАДЕ: На захтев фанова премијерни наступи страних бендова (ФОТО)

Foto: Radio Magnum

Ovogodišnja Gitarijada u Zaječaru u dve polufinalne i finalnoj večeri okupiće  demo bendovi iz Srbije i regiona, ali će od 29. do 31. avgusta ugostiti na Kraljevici, u revijalnom delu programa, strane i domaće bendove, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

-Najstariji rok festival na Balkanu, ponovo će zavladati Zaječarom poslednjeg vikenda u avgustu kada će Kraljevica biti epicentar rokenrola i mesto okupljanja ljubitelja muzike iz Srbije i regiona”, istakla je Jadranka Janković, PR  Gitarijade.

U četvrtak, 29. avgusta, prvo polufinalno veče počinje u 20 sati, dok će u revijalnom programu, pored prošlogodišnjeg pobednika Gitarijade, nastupiti Keops, Jelysick i Divlje jagode.

U petak, 30. avgusta, nakon druge polufinalne večeri koja počinje, takođe u 20 časova, u revijalnom programu nastupiće Queen Sensation, Van Gog i Firewind.

Foto: Radio Magnum

 

Subota, 31. avgust, rezervisana je za nastupe pet finalista Gitarijade, dok će u revijalnom delu programa nastupiti Ritam Nereda, Onslaught i Roni Romero, pevač bendova Rainbow, MSG, IMP i Sunstorm, ovogodišnji rokonačelnik Gitarijade.

Pojedinačne ulaznice po ceni od 1.000 dinara, kao i trodnevna ulaznica po ceni od 2.000 dinara već su u prodaji. Besplatne ulaznice moći će da preuzmu učenici, sa đačkim knjižicama, na blagajni Pozorišta i na blagajni Centra za kulturu u Kotlujevcu.

-Kao i svake godine boravak u kampu sa obrokom je besplatan, a s obzirom na imena učesnika revijalnog programa, očekujemo preko 2.000 kampera u rok kampu na Kraljevici - rekao je predsednik Organizacionog odbora 57. Gitarijade i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: FBI saopštio da se napad se tretira kao potencijalni teroristički čin (FOTO/VIDEO)